Audio by title svetosavska_akademija_u_prijepolju

Светосавска сабрања у Епархији милешевској

5:53 минута (1.01 МБ)

У сусрет празнику Светог Оца нашег Саве, првог Архиепископа српског, у уторак 26. јануара 2016, одржана је Светосавска духовна академија у Дому културе у Пријепољу.

Сабрање је благословио Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки и администратор Епархије милешевске Г. Јоаникије. Он је казао да се житије Светитеља Божјег Саве, нашег духовног Оца, великог заступника и молитвеника пред Господом, који је свој народ сјединио са Христом, увео га у заједницу православних народа,  дописује и послије његове блажене кончине. Житије Светог Саве, нагласио је Владика, дописује се кроз наше школе, кроз учење вјеронауке, кроз градњу нових и обнову старих светиња, кроз свете службе које се, у славу Божју, пјевају на српском језику свуда гдје се слави крсно име и призива у помоћ Свети Сава.

У препуној сали Дома културе у Пријепољу у четвртак 26. јануара 2017. одржана је Светосавска духовна академија.

34:23 минута (5.9 МБ)

Сабрање у славу Светог Оца нашег Саве, првог архиепископа српског благословио је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско никшићки и администратор милешевски господин Јоаникије. Своје Похвално слово Светом Сави говорио је глумац Небојша Дугалић.

У програму Светосавске академије у Пријепољу учествовали су: хор Свети краљ

Владислав, Мушка певачка група Јабука, гуслар Бранко Несторовић – Јане, фолклорни ансамбл Дома културе из Пријепоља, деца полазници веронауке и деца из вртића Миша Цвијовић.