Audio by title slobodan_trkulja

Слободан Тркуља: Вјера, таленат и музика

54:27 минута (9.35 МБ)

Предавање исповједног карактера на Сретење увече 15. фебруара на 198. по реду духовним разговорима који се, у организацији београдског Храма Светога Трифуна, одржао је музичар и композитор Слободан Тркуља. Предавање је одржано у великој сали Општине Вождовац. Тркуља је испричао да до  јесени 1998. године ништа није знао о вјери својих предака. Онда је сасвим случајно дошао у Манастир Ковиљ, гдје се сусрео са вјером, после и крстио. Од тада је почео његов духовни препород. Овај сусрет завршен је малим концертом. Духовни разговор водио је отац Дејан Дејановић, старјешина Храма Светог Трифуна.

Слободан Тркуља одржао концерт у Дворани Парк у Херцег Новом

26:46 минута (4.6 МБ)

Поводом Дана Државности Републике Србије Конзулат у Херцег Новом организовао је концерт прослављеног музичара Слободана Тркуље који је приредио незаборавно вече и концерт на којем је свирао на 15 инструмената. Након концерта Слободан Тркуља је за наш радио говорио о утисцима са концерта, о тајни његовог успјеха, као и о свом духовном препороду и просвећењу прије пар година које му је помогло да на прави начин користи и умножава своје таленте. Разговор је водио ђакон Никола Пејовић.

Разговор са Слободаном Тркуљом

21:22 минута (3.67 МБ)

Након освећења Саборног Храма Христовог Васкрсења у Подгорици у вечерњим часовима концерт је одржао Слободан Тркуља и Балканополис уз пратњу Гудачког оркестра из Подгорице, који је поред својих познатих пјесама извео и сегменте из дјела које је рађено у оквиру обиљежавања Миланског едикта "Музика Константиновог града". Након концерта Слободан Тркуља је говорио за наш радио. Разговор урадила Весна Кривчевић.

Концерт у Бару

10:29 минута (1.8 МБ)

Разговор са мултиинструменталистом Слободаном Тркуљом пред почетак концерта у Бару, поводом прославе освећења Саборног храма Светог Јована Владимира.