Audio by title slavko_krstajic

У Москви одржана Годишња скупштина "Међународног фонда јединства православних народа"

9:42 минута (1.67 МБ)

У Москви је 26. маја одржана Годишња скупштина "Међународног фонда јединства православних народа" којој је прсиуствовао предсједник одјељења за Србију и Црну Гору Славко Крстајић који је поднио свој годишњи извјештај и представио програм за следећу годину. По повратку из Русије Славко Крстајић је говорио за наш радио.

Риза Свете Петке у храму посвећеном овој Светитељки у Будви

13:46 минута (2.36 МБ)

Славко Крстајић директор Агенције за поклоничка путовања Митриолије Црногорско - приморске „Одигитрија“ говори о недавном пооклоњењу Светињама Румуније, и моштима Свете Петке у граду Јашију одакле су донијели Ризу Свете Петке за храм посвећен овој Светитељки у Будви.

Други Свебалкански Сабор православне омладине одржаће се од 14. - 16. октобра 2011

11:13 минута (1.93 МБ)

Од 14. до 16. октобра одржаће се II Свебалкански Сабор православне омладине у манастиру Подмаине и у Херцег – Новом који ће започети Светом Архијерејском Литургијом коју ће служити Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетински Митрополит Црногорско - приморски Г. Амфилохије и Препсвећени Епископ будимљанско – никшићки Г. Јоаникије, тим поводом за наш радио говори Славко Крстајић директор Међународног фонда јединство православних народа за Црну Гору.

"Одигитрија" организује ходочашће у Свету Земљу и Јерусалим

33:39 минута (5.78 МБ)

Поклоничка агенција Митрополије црногорско-приморске "Одигитрија" по ријетко повољним условима организује ходочашће у Свету Земљу и Јерусалим, од 13 - 21. маја 2016. године.  Поред ходочашћа у Свету Земљу,  уз благослов Високопреосвећеног Митрополита Амфилохија,  "Одигитрија" током цијеле године обилази света мјеста: Грчке, Русије, Италије, Албаније, Србије, Македоније, Румуније и уопште до свих светиња до којих поклоници изразе жељу да пођу и поклоне се.

Међународна конференција Фонда православних народа

23:49 минута (4.09 МБ)

У Дому културе у Пироту је одржана 22. Међународна конференција Фонда православних народа. Конференција је трајала три дана а тема је била "Хришћанско схватање проблема избјеглица у свијетлу актуелне стварности".

Учешћа у Конференцији узело је свештенство, научници и политичари из: Русије, Србије, Црне Горе, Републике Српске, Бугарске, Румуније, Македоније, Белорусије и других земаља.

За Радио Светигору о закључцима конференције говори мр Славко Крстајић, предсједник огранка Фонда православних народа у Црној Гори.

"Одигитрија" допутовала из Свете Земље, ускоро полази за Крф

18:16 минута (3.14 МБ)

Ходочасници који су средином маја мјесеца путовали у Свету Земљу и Јерусалим са Агенцијом за поклоничка путовања Митрополије црногорско-приморске "Одигитрија" вратили су се у Црну Гору. У разговору са директором "Одигитрије" господином Славком Крстајићем, сазнајемо да се крајем ове седмице планира и ходочашће на Крф и Видо.

"Одигитрија" упутила позив заинтересованима за обуку и усавршавање на пољу организовања ходочасничких путовања

17:57 минута (3.08 МБ)

Агенција за ходочасничка путовања Митрополије црногорско-приморске "Одигитрија" позива све који су заинтересовани за рад и усавршавање у пословима водича, на ходочашћима по земљи и иностранству. О овој интересантној идеји која првенствено има циљ да афирмише младе и даровите људе, разговарали смо са директором "Одигитрије" господином Славком Крстајићем.

Поклоничко путовање на Свету Гору и манастир Хиландар

11:13 минута (1.93 МБ)

Агенција за ходочасничка путовања Митрополије црногорско-приморске "Одигитрија", организује поклоничко путовање на Свету Гору и манастир Хиландар од 03.- 06. марта ове године.

Слушаоце Радија Светигоре са програмом овог поклоничког путовања упознао је директор "Одигитрије" Славко Крстајић.

На извору код Светог Василија Острошког

37:50 минута (6.5 МБ)

Није никакво чудо да један млади Никшићанин хита Светом Василију у загрљај.

Чудо је када безмало пропутујеш цијели свијет, обиђеш све најпознатије православне светиње, надахнеш се благословом Свете Земље, Свете Горе, великих руских, румунских, грчких и других манастира, и у зрелим годинама живота једнако хиташ Светом Василију по благослов, спознавши дубље и потпуније присуство Божије у Острошкој светињи.

Сјећања на прве доласке у храм Божији са нама је поделио Славко Крстајић, директор „Одигитрије".

Са Одигитријом у манастир Ћелије

16:58 минута (2.92 МБ)

На празник Благовијести, и ове године Одигитрија организује ходочасничко путовање у манастир Ћелије код Ваљева. У мају је планиран обилазак светиња Русије.

О томе смо разговарали са Славком Крстајићем, директором агенције за поклоничка путовања Митрополије црногорско-приморске.

Одигитрија организује ходочашће у Свету Русију

11:59 минута (10.97 МБ)

Поклоничка агенција МЦП „Одигитрија" од 14.-21. маја организује ходочашће у Москву и Петроград.

Одлично замишљен седмодневни аранжман за ово поклоничко путовање слушаоцима Радија Светигоре представља директор Одигитрије Славко Крстајић.

„Одигитрија" обилази Чајничку Красницу

10:39 минута (1.83 МБ)

Поклоничка агенција Митрополије црногорско-приморске организује почетком октобра поклоничко путовање у Чајниче, на поклоњење чудесној икони Мајке Божије Чајничке Краснице.

На том путу поклоници ће обићи и манастире: Тврдош, Добрун, Бању (Прибој), Милешеву, Свете Тројице (Пљевља), али и Вишеград са Андрићградом.

У сталној понуди „Одигитрије" је и пут на Свету Гору.

Овим поводом гост Радија Светигоре је био Славко Крстајић, директор „Одигитрије".