Audio by title promocija_casopisa_slovo

На штанду «Светигоре» представљен је 18. број часописа «Слово»

10:29 минута (1.8 МБ)

На подгоричком Сајму књига, на штанду «Светигоре», у петак 16. маја представљен је 18. број часописа «Слово» којега су основали отпуштени професори српског језика из Никшића. На промоцији су говорили Милица Краљ и Коста Радовић.

У Херцег Новом одржана промоција часописа „Слово“, 23. септембар 2011

66:37 минута (11.44 МБ)

У петак, 23. септембра у дворани „Парк“ у Херцег Новом одржана је промоција часописа „Слово“, којег издаје Актив професора српског језик и књижевности из Никшића. О новом, 33.ћем броју часописа, чија тема је посвећена гуслама – српском псалмовнику, пред херцегновском публиком су говорили Његово Преосвештенство Епископ будимљанско - никшићки Г. Јоаникије, протојереј - ставрофор Гојко Перовић, ректор цетињске Богословије, др Горан Комар и професор Веселин Матовић, главник уредник часописа. Промоцију су организовали: „Матица Боке“, „Српски Соко“ Херцег Нови, Друштво за архиве и повјесницу херцегновску, НВО „Глас“. Промоцији су присуствовали генерални конзул Србије у Херцег Новом Марина Јовићевић и Дејан Мандић предсједник општине Херцег Нови.

Промоција часописа "Слово"

51:18 минута (8.81 МБ)

Часопис "Слово" за српски језик, књижевност и културу, чији је нови двоброј (46 - 47), изашао из штампе у децембру 2015. године, промовисан у понедељак 1. фебруара 2016, у оквиру трибине Удружења књижевника Црне Горе "Свободијада", у сали Друштва црногорско-руског пријатељства "Свети Георгије" у Никшићу.

О времену у коме је, као вид отпора преименовању српског језика у Црној Гори, прије дванаест година почео да излази часопис „Слово", тада под називом „Распеће српског језика", говорио је књижевник Милутин Мићовић.