Audio by title profesor_predrag_vukic

Успомене (1939-1942) Архимандрита Серафима Кашића

19:09 минута (3.29 МБ)

У издању манастира Острог у јулу 2013. године из штампе је изашла књига "Успомене (1939-1942) Архимандрита Серафима Кашића". О овој вриједној књизи разговарали смо са њеним приређивачем професором Предрагом Вукићем.

Хришћани говоре о Богу и животу II

62:13 минута (8.91 МБ)

О Богу и животу говори историчар професор Предраг Вукић са Цетиња уредник наших емисија "О Светом Петру Цетињском", "Кроз старе списе" и "Успомене Архимандрита Серафима Кашића".

Уредник и водитељ емисије је монах Арсеније (Јовановић) сабрат манастира Острог.

"Ја увијек имам у виду ону величанствену Христову поруку: Буди ми вјеран до краја, буди ми вјеран до смрти и даћу ти вијенац живота". Моја једина жеља је да останем вјеран Српској Светосавској Цркви и православном духовном наслеђу докле год ме има"- каже професор Вукић.

Професор Предраг Вукић: О култу празника Силаска Светог Духа на апостоле у Црној Гори

19:41 минута (3.38 МБ)

О култу празника Силаска Светог Духа на апостоле у Црној Гори за наш Радио говорио је историчар професор Предраг Вукић са Цетиња.

 

Предраг Вукић: „Цетињске светиње“

Tagged:
58:53 минута (10.11 МБ)

У вечерашњој емисији "Катедра" слушате предавање историчара професора Предрага Вукића на тему „Цетињске светиње“ које је одржано 07. октобра 2015. године на Цетињу у организацији Кола милосрдних сестара Краљица Милена.

 

Предавање „Русија и српско национално питање на Балкану“

Tagged:
80:28 минута (13.82 МБ)

У просторијама Удружења руско-црногорског пријатељства „Свети Ђорђе" у Никшићу, у петак 6. новембра 2015, професор Предраг Вукић одржао је предавање на тему „Русија и српско национално питање на Балкану".

Предавање је организовано у оквиру програма новоформираног Удружења „Свети Ђорђе", у чије име је сабране поздравио Јанко Јелић.

Професор Вукић је током свог излагања изнио тврдњу да су све земље на Балкану, тачније православни балкански народи историјски дужници руске државе, Руске Цркве и руске династије Романових.

Професор Предраг Вукић о крсту на Сат кули у Подгорици

19:16 минута (3.31 МБ)

ТАМО ГДЈЕ ЈЕ БИО ПОКАЗИВАЧ ПУТА КОЈИ ВОДИ У ЖИВОТ ВЈЕЧНИ ПОНОВО ЋЕ БИТИ, ПРИЈЕ ИЛИ ПОСЛЕ

Након што је прије неколико дана завршена реконструкција Сат куле У Подгорици, примијећено је да је са ње скинут крст који је ово здање красио последњих сто година.

О историјату Крста на сат кули који је урадио и поставио Стеван Радовић највјероватније 1890. године као знамење православне вјере након побједе над Турцима, разговарали смо са историчарем професором Предрагом Вукићем са Цетиња.

"Тамо гдје је крст био он ће поново бити, прије или послије, па кад тад у то вјерујемо и у Бога се уздамо"-каже професор Вукић.

Из штампе је изашла књига поезије професора Предрага Вукића "Чекајући Христа"

18:31 минута (3.18 МБ)

Професор Предраг Вукић са Цетиња је за наш Радио представио своју збирку молитвено-исповједне поезије "Чекајући Христа" која је овог љета изашла из штампе у издању Института за српску културу из Никшића.

Ово дјело ће бити педстављено публици 19. октобра у 19 часова у Духовном центру Светог Симеона Мироточивог на Немањином граду у Подгорици.