Audio by title otac_sinisa_smiljic

Пучка Фешта од руштула изазвалa буру међу Паштровићима

6:52 минута (1.18 МБ)

Пучка Фешта од руштула, коју је први пут на платоу испред града хотела Свети Стефан оргнизовало новоосновано невладино удружење „Свети Стефан – Наш дом“, изазвало је буру међу Паштровићима. Парох паштровски Синиша Смиљић казао је да је оно што се у суботу догодило на Светом Стефну „катастрофа“.„Катастрофа за јединствену паштровску културу и насљеђе, а понајвише духовно. Мислим да организатори нијесу свјесни шта су учинили, а можда неко и јесте. Као парох и духовни отац многих, упозоравао сам их на вријеме, али ме нијесу послушали. Нека им је Бог на помоћ“, поручио је отац Синиша Смиљић.

Питајте свештеника

83:33 минута (14.35 МБ)

У недјељу 14. јуна 2015. године гост емисије "Питајте свештеника" био је протојереј Синишa Смиљић парох паштровско - тудоровићки.

 

Признање вјероучитеља године припало пароху паштровском

18:05 минута (3.11 МБ)

На овогодишњем, XVI Православном дјечијем сабору Црне Горе, признање за труд и креативност у преношењу знања из вјеронауке припало је свештенику Синиши Смиљићу.

У разговору са оцем Синишом сазнајемо да се о вјери најбоље учи заједничарењем на Светој Литургији али и поклоничким путовањима.

Отац Синиша Смиљић: "Царски закони"

Tagged:
74:06 минута (12.72 МБ)

Предавање свештеника Синише Смиљића на тему "Царски закони" које је одржао 25. јула 2016. године у манастиру Острог.

 

Најава: Прослава Преображења са првом Литијом на Светом Стефану

6:57 минута (1.2 МБ)

Са благословом Високопреосвећеног Митрополита Амфилохија а у организацији манастира Прасквице и парохије паштровско-тудоровићке, у петак 19. августа, на празник Преображења, на Светом Стефану организују се Преображењске свечаности.

Прослава ће започети Светом Литургијом, а у вечерњим сатима од манастира Прасквице кренуће празнична Литија коју ће предводити Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије.

О предстојећем догађају разговарали смо са протојерејем Синишом Смиљићем, парохом паштровско-тудоровићким.

Питајте свештеника

88:22 минута (15.17 МБ)

У недјељу 28. августа 2016. године, на празник Велика Госпојина, гост емисије "Питајте свештеника" био је протојереј Синишa Смиљић парох паштровско - тудоровићки.

 

Питајте свештеника

102:31 минута (17.6 МБ)

У недјељу 13. новембра 2016. године гост емисије "Питајте свештеника" био је протојереј Синишa Смиљић парох паштровско - тудоровићки.

 

Питајте свештеника

93:25 минута (16.04 МБ)

У недјељу 29. јануара 2017. године гост емисије "Питајте свештеника" био је протојереј Синишa Смиљић парох паштровско - тудоровићки.

 

У Парохији Паштровско-тудоровићкој почела вјеронаука за омладину од 14-20 година

43:08 минута (7.41 МБ)

Осим вјеронауке за дјецу која у Парохији Паштровско-тудоровићкој постоји већ десет година, у недјељу 5. фебруара, трудом надлежног пароха Протојереја Синише Смиљића, почела је вјеронаука за омладину од 14-20 година. Сваке недјеље, биће уприличени духовни разговори на веома интересантне теме попут тема о пороцима, моди, ноћним проводима, интернету, девственом животу, тетоважама, музици, телевизијском програму, емотивним стресовима-заљубљивању итд. ..Са млађим полазницима радиће вјероучитељице посебно, у посебној просторији, док ће са старијима водити разговоре лично свештеник.

Отац Синиша Смиљић: Почетак мудрости

Tagged:
89:23 минута (15.35 МБ)

Предавање Протојереја Синише Смиљића пароха Паштровско-тудоровићког на тему ,,Почетак мудрости" које је одржао на Крстопоклону недјељу Часног поста, у недјељу 19. марта 2017 године у манастиру Подмаине у Будви.

 

Екскурзија вјеронауке из Паштровића

9:10 минута (1.58 МБ)

Полазници школе вјеронауке из Паштровића су претходни викенд провели на поклоничком путовању, обилазећи света мјеста и знаменитости Вишеграда, Таре и Полимља.

За Радио Светигору, утиске са путовања преноси протојереј Синиша Смиљић, парох и вјероучитељ из Паштровића.

Активности у парохији улцињској

13:58 минута (2.4 МБ)

Парохија улцињска ових дана обнавља рад школе Православне вјеронауке. Прве часове полазници ће памтити по пажљиво припреманом поклоничком путовању.

У припреми је и покретање часописа парохије, док ће у суботу бити одржана прва трибина на којој ће са посјетиоцима на духовне теме разговарати игуман Рафаило, настојатељ манастира Подмаине. Вијести из парохије улцињске доноси нам протојереј Синиша Смиљић, парох улцињски.

Улцињани обишли манастире Свете Горе

28:41 минута (4.93 МБ)

Група парохијана из Улциња са својим свештеником, обишла је ових дана више манастира на Светој Гори.

Препуни лијепих утисака и у молитвеном расположењу, по повратку у Улцињ настављају да се труде и помажу у својој цркви, у којој ускоро планирају да обезбједе већи простор за вјеронауку.

О утисцима са овог поклоничког путовања и осталим активностима у парохији улцињској, разговарали смо са надлежним свештеником, протојерејем Синишом Смиљићем.

Протојереј Синиша Смиљић: "Ка Светој Гори"

Tagged:
76:32 минута (13.14 МБ)

Предавање Протојереја Синише Смиљића пароха улцињског на тему "Ка Светој Гори" које је одржао у манастиру Подмаине у Будви 8. октобра 2017. године.