Audio by title otac_boris_brajovic

Држава тражи власништво над црквом Светог Димитрија на Крушевцу

7:33 минута (6.92 МБ)

У поновљеном поступку судија Основног суда у Подгорици Данило Јегдић је донио одлуку према којој је суд обавезао Митрополију црногорско-приморску да у року од 15 дана, од правоснажности исте, преда цркву Светог Димитрија на Крушевцу држави.

У претходном поступку Виши суд у Бијелом Пољу је укинуо пресуду са истом оваквом одлуком и вратио је на поновно разматрање Основном суду.

Бесједа Протојереја-ставрофора др Бориса Брајовића у цркви св. Димитрија у подгоричком насељу Крушевац

Tagged:
7:48 минута (1.34 МБ)

Протојереј-ставрофор др Борис Брајовић служио је у недељу 13. новембра свету литургију у цркви св. Димитрија, у подгоричком насељу Крушевац. Након причешћивања вјерних, међу којима је био велики број дјеце, о. Борис пригодном бесједом обратио се окупљеном народу.

 

Бесједа оца Бориса Брајовића на Ђурђевдан

Tagged:
4:56 минута (870.07 КБ)

Бесједа коју је изговорио протојереј-ставрофор Борис Брајовић на празник светог великомученика Георгија - Ђурђевдан, на литургији која је поводом храмовне славе служена у цркви светог Ђорђа у селу Кујава код Даниловграда, дана 06.05.2017. године.

Отац Борис Брајовић: Црква увијек чека покајање грешника - врата за присталице ткз ЦПЦ увијек отворена

16:56 минута (4.85 МБ)

Припадници псеудорелигијске организације расколничке "ЦПЦ" најавили су да ће у недељу 8. октобра насилно упасти у цркву Светог Димитрија на Крушевцу у Подгорици. Старешина овог храма протојереј-ставрофор Борис Б. Брајовић говорио је за наше слушаоце о овим немилим догађајима.