Audio by title otac_aleksandar_brasanac

Предавање оца Александра Брашанца у новооснованом манастиру Светог Вазнесења Господњег у Радовићима

83:39 минута (14.36 МБ)

У емисији "Огледало" доносимо тонски запис предавања свештеника Александра Брашанца пароха кртољског на три теме: 1. Историјат цркве Светог Спаса, 2. Из парохијског живота једног свештеника и 3. Јаванђелске приче, које је одржао на другу недјељу по Духовима, у недјељу 22. јуна 2014. године у новооснованом манастиру Светог Вазнесења Господњег - Светог Спаса у Радовићима.

Отац Александар Брашанац: "Народна душа жедна ријечи Божије"

Tagged:
71:49 минута (12.33 МБ)

У данашњој емисији "Катедра", чужете предавање свештеника Александра Брашанца, на тему "Народна душа жедна ријечи Божије", које је одржао на Петровдан 12. јула 2014. године, на духовној вечери у Горњем манастиру Острог, које се одржавају са благословом Архиепископа цетињског Митрополита црногорско - приморског г. Амфилохија, игумана ове свете обитељи.

Проф. др Владета Јеротић гост на духовној вечери у Радовићима

14:24 минута (2.47 МБ)

Треће духовно вече у порти манастира Вазнесења Господњег у Радовићима код Тивта биће одржано у сриједу 23. јула са почетком у 19 часова, а предавач ће бити проф. др Владета Јеротић. Предавање је насловљено „Са Богом, мимо Бога и око Бога“, а за наш радио о овим духовним вечерима говорио је парох кртољски, свештеник Александар Брашанац.

Питајте свештеника

91:44 минута (15.75 МБ)

У недјељу 27. јула гост емисије "Питајте свештеника" био је јереј Александар Брашанац, парох Кртољски.

 

Oтац Александар Брашанац: "Недеља Православља".

49:00 минута (7.02 МБ)

У петак 18.03.2016.године у 19 часова у Херцег Новом започео је нови циклус духовних вечери, које ће се сваког петка, до краја Васкршњег поста одржавати у парохијском дому на Топлој. Ово је наставак серије духовних предавања које Црквена Општина "Архангел Михаило" организује сваке године у току Часног поста. Овог пута циклус је отворио отац Александар Брашанац, парох Кртољски, који је говорио на тему "Недеља Православља". Након предавања, отац Александар је присутнима говорио духовне мудрости и анегдоте из живота нашег блаженопочившег Партијарха Српског Павла.

Oтац Александар Брашанац: "Духовна трагања"

52:54 минута (7.58 МБ)

Парох кртолски отац Александар Брашанац говорио је на другој духовној вечери која је одржана у недељу 11. децембра 2016. године при цркви Светог Ђорђа у Доњој Горици говорећи на тему "Духовна трагања".

 

Отац Александар Брашанац најављује љетње духовне манифестације у Радовићима

13:12 минута (3.78 МБ)

Mанастир вазнесења Господњег позива вас на духовно вече - предавање: проф. др. Снежана Љ. Адамовић говориће на тему "ПЕТАР II ПЕТРОВИЋ ЊЕГОШ У ДЈЕЛИМА СВ. НИКОЛАЈА ВЕЛИМИРОВИЋА, ИВА АНДРИЋА, ИСИДОРЕ  СЕКУЛИЋ И МИЛОВАНА ЂИЛАСА". У музичком дијелу програма учествоваће етно музика Даница Никић - Црногорчевић. Вече ће се одржати у недељу, 09. јула 2017. г. у 19. час.

У Кртолима одржан трећи Српски сабор

23:01 минута (3.95 МБ)

На празник Свете Петке Трнове у уторак 8. августа 2017. године у Кртолима код Радовића је одржан трећи Српски сабор у организацији Соколског друштва из Кртола и Црквене општине Кртољске.

О томе како је протекао овогодишњи Сабор, о духовним вечерима које се одржавају и утисцима које доноси из свог родног града Пријепоља гдје је присуствовао устоличењу Епископа Милешевског Атанасија (Раките), разговарали смо са парохом кртољским свештеником Александром Брашанцем.

Питајте свештеника

104:18 минута (17.91 МБ)

У недјељу 13. августа 2017. године гост емисије "Питајте свештеника" био је отац Александар Брашанац, парох Кртољски.