Audio by title jeromonah_ilarion_djurica

О љубави и заљубљености

Tagged:
7:09 минута (1.23 МБ)

На дан Светог Мученика Трифуна јермонах Иларион Ђурица бесједио је на Светој Литургији у цркви Светог архангела Гаврила у Земуну о хришћанском поимању заљубљености и љубави. Поменуо је и нехришћанско празновање дана заљубљености који се, на жалост, проширио прије свега захваљујући маркетиншким акцијама трговаца и код нас.

„Лудост проповедања“ Јустина Новог Ћелијског

52:23 минута (9 МБ)

Један од више духовних чеда Светог Јустина Новог Ћелијског, јеромонах Иларион (Ђурица), одржао је у Великој сали Парохијског дома Светог Саве у Београду у понедељак вече 2. маја предавање „Лудост проповједања“ Јустина Новог Ћелијског. Ово, „лудост проповједања“ су ријечи Апостола Павла. Предавач јеромонах Иларион (Ђурица), иначе црквени писац, са некада младим јеромонасина, међу којима су били и Епископ Атанасије (Јевтић) и Митрополит Амфилохије (Радовић), често је посјећивао Аву Јустина Поповића, гдје су вођени веома занимљиви духовни разговори о Литургији, српском језику, књижевности, али и о проповједи. Преподобни Јустин Ћелијски придавао је проповједи велики значај, али је о њој имао занимљиво мишљење, а пред проповједнике је постављао и одређене захтјеве.

Предавање јеромонаха Илариона (Ђурице) на тему "Дијагноза душе"

60:24 минута (10.37 МБ)

Предавање јеромонаха Илариона (Ђурице) на тему "Дијагноза душе" које је одржао 6. децембра 2012. године на духовној трибини коју већ пуних десет година са великим успехом организује Храм Светог Трифуна са Топчидерског гробља.