Audio by title jerej_nikola_pejovic

Бесједа свештеника Николе Пејовића у цркви Света 42 мученика Момишићка на Малом брду у Погорици, 26. август 2012

Tagged:
8:09 минута (1.4 МБ)

Бесједа уредника нашег Радија свештеника Николе Пејовића пароха Момишићког изговорена на Светој Литургији коју је у недјељу 26. августа служио у цркви Света 42 мученика Момишићка на Малом брду у Погорици.

 

Бесједа јереја Николе Пејовића на празник Покрова Пресвете Богородице у цркви Светих мученика момишићких

Tagged:
6:37 минута (1.14 МБ)

Бесједа јереја Николе Пејовића пароха подгоричког изговорена на Светоj Литургији коју је на празник Покрова Пресвете Богородице, у недјељу 14. октобра служио у цркви посвећеној Светим мученицима момишићким у истоименом подгоричком насељу.

Извјештај са другог дана 57. Међународног сајма књига

8:49 минута (1.52 МБ)

Уредник нашег Радија, свештеник Никола Пејовић парох Момишићки, јавио се из Београда са другог дана  57. Међународног сајма књига.

 

Сајам Књига у Београду богат издањима православних издавача

5:59 минута (1.03 МБ)

Уредник нашег Радија, јереј Никола Пејовић, са лица мјеста извјештава о актуелностима са 57. међународног сајма књига. Отац Никола говори о активностима на штанду Светигоре као и на осталим штандовима православних издавача.

 

Питајте свештеника

101:10 минута (17.37 МБ)

У недјељу 11. новембра гост емисије "Питајте свештеника" био је свештеник Никола Пејовић главни и одговорни уредник Радио "Светигоре".

 

Слава храма у Момишићима

3:48 минута (667.65 КБ)

Црква Светог Георгија у подгоричком насељу Момишићи, гдје почиваjу мошти двојице свештеномученика и 40 ђака мученика, сјутра ће прославити своју храмовну славу Обновљење храма Светог великомученика Георгија - Ђурђиц. Тим поводом разговарали смо са главним и одговорним уредником нашег радија парохом момишићким јерејем Николом Пејовићем.

Јереј Никола Пејовић служио у цркви на Малом брду у Подгорици, 23. децембар 2012

Tagged:
7:02 минута (1.21 МБ)

У 29. недељу по Духовима, јереј Никола Пејовић, парох момишићки, служио је Свету Литургију у цркви Светог Ђорђа и 42 мученика момишићка. У току Богослужења, отац Никола бесједом се обратио вјерном народу.

У манастиру Подмаине почело братско сабрање свештенства и монаштва Митрополије Црногорско-приморске

6:31 минута (1.12 МБ)

Светом Архијерејском Литургијом коју је у суботу 29. децембра на манастиру Подмаине у Будви служио Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско - приморски Г. Амфилохије почело је братско сабрање свештенства и монаштва  Митрополије Црногорско - приморске.

Из манастира Подмаине се јавио наш главни и одговорни уредник свештеник Никола Пејовић.

Питајте свештеника

87:19 минута (12.5 МБ)

У недјељу 30. децембра гост емисије "Питајте свештеника" био је свештеник Никола Пејовић главни и одговорни уредник Радио "Светигоре".

 

Бесједа свештеника Николе Пејовића на Месопусну недјељу у цркви Света 42 мученика Момишићка, 10. март 2013

Tagged:
6:21 минута (934.22 КБ)

Бесједа уредника нашег Радија свештеника Николе Пејовића пароха подгоричког изговорена на Светој Литургији коју је у недјељу 10.  марта, на Месопусну недјељу, служио у цркви Света 42 мученика Момишићка на Малом брду у Погорици.

Одржан Благовештенски сабор у манастиру Бешка

6:13 минута (1.07 МБ)

Светом архијерејском литургијом, коју су у цркви Благовијести са свештенством Митрополије црногорско-приморске и Епархије крушевачке служили Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије и Епископ липљански Господин Јован, у манастиру Бешка је јутрос почео традиционални Благовештенски сабор.

Сабору је присуствовало више стотина вјерника из Црне Горе, Србије, Републике Српске и Албаније.

Бесједа јереја Николе Пејовића у цркви посвећеној Светим мученицима момишићким, 14. април 2013

Tagged:
3:05 минута (547.34 КБ)

Бесједа јереја Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио "Светигоре" пароха подгоричког изговорена на Светоj Литургији коју је на празник преподобне Марије Египћанке, у недјељу 14. априла служио у цркви посвећеној Светим мученицима момишићким у истоименом подгоричком насељу.

Бесједа јереја Николе Пејовића у цркви посвећеној Светим мученицима момишићким

Tagged:
7:19 минута (1.26 МБ)

Бесједа јереја Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио "Светигоре" пароха подгоричког изговорена на Светоj Литургији коју је у недјељу 21. априла служио у цркви посвећеној Светим мученицима момишићким у истоименом подгоричком насељу.

Питајте свештеника

75:40 минута (12.99 МБ)

У недјељу 12. маја гост емисије "Питајте свештеника" биo je јереј Никола Пејовић парох подгорилки главни и одговорни уредник Радио Светигоре.

 

Бесједа јереја Николе Пејовића на празник Светих мироносица у цркви посвећеној Светим мученицима момишићким у Подгорици

Tagged:
11:06 минута (1.91 МБ)

Бесједа јереја Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио "Светигоре" пароха подгоричког изговорена на Светоj Литургији коју је у недјељу 19. маја на празник Светих мироносица служио у цркви посвећеној Светим мученицима момишићким у истоименом подгоричком насељу.

Бесједа свештеника Николе Пејовића у цркви Света 42 мученика Момишићка

Tagged:
7:54 минута (1.36 МБ)

Бесједа уредника нашег Радија свештеника Николе Пејовића пароха подгоричког изговорена на Светој Литургији коју је у недјељу 16. јуна Недјељу Светих отаца, служио у цркви Света 42 мученика Момишићка на Малом брду у Погорици.

Петровдан у Момишићима

Tagged:
8:57 минута (1.54 МБ)

Света Литругија служена је и у цркви Светог Георгија и 42 новомученика момишићка на малом брду изнад црногорског главног града. Литургију је уз саслужење вјерног народа Момишића служио јереј Никола Пејовић, гл. и одговорни уредник нашег радија. У току свете литургије по прочитаном јевнађељу отац Никола обратио се окупљеном вјерном народу словом поуке.

Питајте свештеника

86:26 минута (14.84 МБ)

У недјељу 28. јула гост емисије "Питајте свештеника" биo je јереј Никола Пејовић парох подгорилки главни и одговорни уредник Радио Светигоре.

 

Бесједа свештеника Николе Пејовића у цркви Светих новомученика Момишићких у Подгорици

Tagged:
6:07 минута (1.05 МБ)

Бесједа свештеника Николе Пејовића пароха подгоричког главног и одговорног уредника Радио Светигоре изговорена на Светој Литургији коју је, на празник Успенија Пресвете Богородице, служио у цркви Светих новомученика Момишићких у Подгорици.

Бесједа свештеника Николе Пејовића у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи

Tagged:
6:31 минута (1.12 МБ)

Бесједа свештеника Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио Светигоре на Светој Литургији у недјељу 22. септембра у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи.

 

Укључење о. Николе Пејовића са 58. Међународног сајма књига у Београду

7:13 минута (6.62 МБ)

Међународни београдски сајам књига једна је од најстаријих и најважнијих књижевних манифестација у региону. Његов основни циљ је пружање могућности издавачима, ауторима, књижарима, библиотекарима, дистрибутерима књига, компанијама за мултимедију и другим актерима, да успоставе контакте, размене искуства, склопе пословне договоре и остваре друге видове пословне и културне сарадње. Сви издавачи из Србије и најугледнији издавачи из региона на Сајму представљају своју годишњу издавачку продукцију. На Сајму се ове године налази наш гл. и одг. уредник о. Никола Пејовић.

Бесједа свештеника Николе Пејовића у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи

Tagged:
5:22 минута (947.44 КБ)

Бесједа свештеника Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио Светигоре на Светој Литургији у недјељу 3. новембра 2013. године служио у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи.

 

Ђурђиц - слава цркве у Момишићима

Tagged:
8:34 минута (1.47 МБ)

Црква Светог Ђорђа и 42 мученика момишићка у подгоричком насељу Момишићи прославиће у суботу 16. новембра своју храмовну славу - Ђурђиц. О прослави, као и о другим темама и плановима везано за ову цркву, говори нам парох момишићки јереј Никола Пејовић.

Свечано је прослављен празник Ђурђиц у цркви Светог Ђорђа и 42 момишићка мученика

Tagged:
5:42 минута (5.22 МБ)

Светом литургијом и благосиљањем славских колача, 16. новембра у цркви Св. Ђорђа и 42 момишићка мученика свечано је прослављен празник Ђурђиц. Свету службу Божију служио је парох момишићки, јереј Никола Пејовић. Црквена порта била је пуна вјерника како из ове, тако и осталих подгоричких парохија који су се сабрали да молитвено и литургијски прославе празник преноса моштију светог Ђорђа.

Прослављена ктиторска слава манастира Високи Дечани

2:38 минута (468.44 КБ)

Организација "Млади за Космет" прославила је у недјељу 24. новембра, на празник Светог краља Стефана Дечанског, пету годишњицу свог постојања и своју крсну славу поред моштију Светог Краља у манастиру Високи Дечани. Група од око шездесетак вјерника и чланова ове организације из Црне Горе, међу којима су били и наши колеге са Радио "Светигоре" присуствовала је прослави ктиторске славе манастира Високи Дечани. Из Дечана се јавио наш главни и одговорни уредник свештеник Никола Пејовић.

Бесједа свештеника Николе Пејовића у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи

Tagged:
7:40 минута (1.32 МБ)

Бесједа свештеника Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио Светигоре на Светој Литургији у недјељу 1. децембра 2013. године служио у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи.

 

Литургија и крштење у цркви у Момишићима

Tagged:
7:39 минута (1.31 МБ)

У недељу 12. јануара у цркви Св. Ђорђа и 42 мученика момишићка у Подгорици Свету Литургију служио је парох момишићки, јереј Никола Пејовић, главни и одговорни уредник радија Светигора.Свету службу Божију обогатило је и крштење дијела петнаесточлане породице Гогић са Малог Брда. Кроз ову Свету тајну, цркви Христовој прибројани су родитељи са осморо дјеце ове породице. Отац Никола бесједио је након прочитаног Светог Јеванђеља, рекавши да оно што су они данас примили, тај залог вјечнога живота, није ништа друго него почетак и улазница у Царство Небеско.

Бесједа оца Николе Пејовића у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи

Tagged:
7:47 минута (1.34 МБ)

Бесједа свештеника Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио Светигоре на Светој Литургији у недјељу 2. фебруара 2014. године у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи.

 

У гостима: О. Никола Пејовић, уредник Радија Светигора

25:40 минута (4.41 МБ)

Свештеник Никола Пејовић, главни и одговорни уредник Радија Светигора говорио је за Радио Слово љубве о активностима црквеног радија који активно прати живот Митрополије црногорско - приморске, о новим емисијама, обележавању важних јубилеја, комуникацији са бројним слушаоцима, као и сарадњи са другим црквеним емитерима, дешавањима у Митрополији и парохији у којој служи посвећеним светим мученицима Момишићким.

Слава цркве у Момишићима

13:03 минута (2.24 МБ)

Црква Светих 42 мученика Момишићка у Подгорици прославиће у суботу 22. марта, на овај празник, своју храмовску славу.

О томе, као и о обнови ове цркве и богатом духовном животу хришћанске заједнице која се окупља око ове Светиње и свог пароха разговарали смо са свештеником Николом Пејовиће главним и одговорним уредником нашег Радија надлежним парохом осве Светиње.

Питајте свештеника

89:17 минута (15.33 МБ)

У недјељу 30. марта гост емисије "Питајте свештеника" биo je јереј Никола Пејовић парох подгорилки главни и одговорни уредник Радио Светигоре.

 

Литургија на Велику Суботу у Момишићима

Tagged:
7:54 минута (1.36 МБ)

Литургијским сабрањем Велика Субота прослављена је и крај кивота 2 свештеномученика и 40 ђака мученика момишићких гдје вјерном народу предстојао свештеник Никола Пејовић, мјесни парох. По прочитаним одломцима из Старог завјета, апостолске посланице, и Светој Јеванђеља бесједио је отац Никола.

Црква Вазнесења Господњег у Подгорици прославила храмовну славу

Tagged:
3:54 минута (3.58 МБ)

Мала црква поред подгоричког Саборног храма посвећена Вазнесењу Господа и спаса нашега Исуса Христа, прославила је своју славу Светом Литургијом којом је началствовао старјешина овог храма протојереј-ставрофор Драган Митровић, уз саслужење протојереја Далибора Милаковића и Миладина Кнежевића, као и јереја Николе Пејовића, уредника нашег радија, Предрага Шћепановића директора ове медијске куће као и секретара Саборног Храма Христовог Васрксења Мирчете Шљиванчанина. Поред њих саслуживао је и ђакон Владимир Јарамаз. Црква је била премала да прими велики број вјерника који су и поред радних обавеза дошли да заједно и торжествено прославе славу ове велике светиње. Кум славе био је угледни подгорички стоматолог Новица Чупић са породицом, а кумства за наредну годину прихватила се Василија Чичаревић, уредница емисије за дјецу Анђелчићи која се емитује на нашим таласима. На крају Литургије окупљеном вјерном народу пригодном бесједом обратио се јереј Никола Пејовић.

Свештеник Никола Пејовић: ”Православље и медији”

Tagged:
23:18 минута (4 МБ)

Предавање свештеника Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио "Светигоре" на тему ”Православље и медији” које је одржао у Горњем манастиру Острог у суботу 2. августа 2014. године на духовним вечерима суботом, које се сваке суботе, са благословом Високопреосвећеног Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско - приморског Г. Г. Амфилохија одржавају Острошкој Светињи.

Бесједа јереја Николе Пејовића на Томиндан у цркви Светих 42 мученима у подгоричком насељу Момишићи

Tagged:
5:32 минута (975.6 КБ)

Бесједа подгоричког пароха свештеника Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио "Светигоре" изговорена на Томиндан, 19. недјеље по Духовиа, у недјељу 19. октобра у цркви Светих 42 мученима у подгоричком насељу Момишићи.

 

Слава храма Момишићких мученика

Tagged:
11:43 минута (2.01 МБ)

Црква посвећена Светом Георгију, црква Момишићких мученика у подгоричком насељу Момишићи прославила је на Ђурђиц, у недјељу 16. новембра 2014. године своју храмовну славу.

У навечерје празника свечано бденије служио је свештеник Мирчета Шљиванчанин а Свету Литургију на сам празник свештеник Никола Пејовић главни и одговорни уредник Радио Светигоре који се, овом приликом, обратио вјерницима бесједама након читања Светог Јеванђеља и након резања славског колача.

Група вјерника из Подгорице кренула је на поклоњење моштима св. краља Стефана Дечанског и славу манастира Високи Дечани

2:46 минута (490.48 КБ)

Група од око 120 вјерника из Подгорице и околине организовано је кренула на поклоњење моштима светог краља Стефана Дечанског и славу манастира Високи Дечани.

Прва станица била је царски град Призрен, одакле нам се јавио отац Никола Пејовић.

 

Бесједа оца Николе Пејовића у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи, 7. децембар 2014

Tagged:
5:34 минута (981.42 КБ)

Бесједа свештеника Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио Светигоре на Светој Литургији у недјељу 7. децембра 2014. године служио у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи.

 

Питајте свештеника

90:16 минута (15.5 МБ)

У недјељу 28. децембра 2014. године гост емисије "Питајте свештеника" биo je свештеник Никола Пејовић главни и одговорни уредник Радио "Светигоре".

 

Бесједа јереја Николе Пејовића на Сиропусну недјељу у цркви Света 42 мученика Момишићка

Tagged:
7:12 минута (1.24 МБ)

Бесједа јереја Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио Светигоре изговорена на Светој Литургији, на Сиропусну недјељу, Недјељу праштања, у цркви Света 42 мученика Момишићка на Малом брду у Погорици.

 

Јереј Никола Пејовић: "Часни Крст-Красота Цркве"

49:39 минута (8.53 МБ)

Предавање свештеника Николе Пејовића, пароха Момишићког главног и одговорног  уредник Радија „Светигора", које је одржао 15. марта 2015. године, на Крстопоклону недјељу Часног поста, у Парохијском дому Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару.

Тема предавања била је "Часни Крст - Красота Цркве".

Црква "42 мученика момишићка" прославиће своју славу

5:35 минута (985.32 КБ)

На празник Младенци, када прослављамо и 2 свештеномученика и 40 ђака мученика момишићких, црква посвећена овим подгоричким заштитницима прославиће своју славу. Торжествена прослава започеће празничним бденијем у суботу 21. марта у 18 часова, а на сам дан празника у недељу 22. марта свету архијерејску литургију служиће митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије са свештенством и вјерним народом. О овом догађају разговарали смо са парохом момишићким, јерејем Николом Пејовићем.

Бесједа свештеника Николе Пејовића у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи

Tagged:
6:48 минута (1.17 МБ)

Бесједа свештеника Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио Светигоре изговорена на Светој Литургији у недјељу 29. марта 2015. године, на Пету недјељу Часног поста посвећену Преподобноиј Марији Египћанки, у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи.

Бесједа свештеника Николе Пејовића у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи, 10. мај 2015

Tagged:
5:38 минута (994.43 КБ)

Бесједа свештеника Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио Светигоре коју је изговорио на Светој Литургији, на Недјељу Самарјанке у недјељу 10. маја 2015. године у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи.

Бесједа јереја Николе Пејовића у храму Светих Новомученика момишићких, 17. мај 2015

Tagged:
9:55 минута (1.71 МБ)

На дан канонизације Светих Новомученика момишићких јереј Никола Пејовић старешина цркве која је посвећена овим дивним свједоцима васкрслог Христа, служио је Литургију, и по прочитаном јеванђелском одјељку о исцјељењу слијепог бесједио.

 

Прослављен Тројчиндан у Момишићима

Tagged:
11:06 минута (1.91 МБ)

У недјељу, на празник Силаска Духа Светога на Апостоле-Тројчиндан служена је Света Литурија у Храму Новомученика Момишићких. Свету службу Божију служио је парох момишићки, јереј Никола Пејовић. Након читања Светог Јеванђеља отац Никола се окупљеним вјерницима обратио ријечима празничне бесједе.

Видовданско вече у подгоричком Храму

12:44 минута (2.19 МБ)

У Крипти Саборног Храма Христовог Васкрсења у Подгорици на Видовдан, у недељу 28. јуна 2015. године са почетком у  20 часова, одржаће се промоција књиге ,,Европа је скончала у Приштини", аутора, пуковника Жака Огара.

На промоцији ће, поред угледног аутора говорити Митрополит Амфилохије и епископ Јован (Ћулибрк), који су и сами свједоци трагичних дешавања из 1999. године.

Бесједа јереја Николе Пејовића на Видовдан у цркви Света 42 мученика Момишићка

Tagged:
9:15 минута (1.59 МБ)

Бесједа јереја Николе Пејовића на Видовдан у цркви Света 42 мученика Момишићка.

 

 

Бесједа свештеника Николе Пејовића на Петровдан у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи

Tagged:
8:28 минута (1.46 МБ)

Бесједа свештеника Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио Светигоре на Светој Литургији у недјељу 12. јула 2015. године, на празник Светих првоврховних апостола Петра и Павла- Петровдан служио у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи.

Питајте свештеника

86:10 минута (14.8 МБ)

У недјељу 11. октобра 2015. године на питања слушалаца у емисији "Питајте свештеника" одговарао је свештеник Никола Пејовић главни и одговорни уредник Радио "Светигоре".

 

На празник Светог апостола Јакова у Саборном храму у Подгорици одслужена Јаковљева литургија

Tagged:
8:23 минута (1.44 МБ)

У четвртак, 5. новембра (23. октобра), 23. седмице по Духовима, на празник Светог апостола Јакова - брата Господњег - Првог епископа Јерусалимског, у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици служена је Јаковљева Литургија - Литургија Светог апостола Јакова.

Јаковљевом Светом Литургијом је началствовао протојереј Мирчета Шљиванчанин секретар Саборног храма, уз саслужење протојереја Бранка Вујачића као и јереја Николе Пејовића и протођакона Владимира Јарамаза.

Бесједа свештеника Николе Пејовића у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи

Tagged:
7:51 минута (1.13 МБ)

Бесједа свештеника Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио Светигоре изговорена на Светој Литургији у недјељу 22. новембра 2015. године коју је служио у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи.

 

Бесједа свештеника Николе Пејовића у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи

Tagged:
8:59 минута (1.55 МБ)

Бесједа свештеника Николе Пејовића главног и одговорног уредника Радио Светигоре на Светој Литургији коју је у недјељу 29. новембра 2015. године, на празник Светог апостола и јеванђелисте Матеја служио у цркви Светих 42 новомученика у подгоричком насељу Момишићи.