Audio by title jerej_mijajlo_backovic

О обиљежавању Страснe седмицe разговарали смо са јерејем Мијајлом Бацковићем

3:32 минута (620.79 КБ)

О обиљежавању недјеље страдања Господа и Спаса нашег Исуса Христа- Страсној седмици и о томе како ће празник Васкрсења Христовог Бити прослављен у нашим црквама и манaстирима разговарали смо са јерејем Мијајлом Бацковићем парохом грбаљским.

Празник Зачећа Светог Јована Крститеља биће молитвено прослављен у грбљанском селу Дуб

Tagged:
8:46 минута (1.51 МБ)

Празник Зачећа Светог Јована Крститеља храмовна је слава цркве у грбљанском селу Дуб. О начину и посебностима прославе овог празника у Грбљу за наш радио говори надлежни парох јереј Мијајло Бацковић.

Српски Грбаљ прославља српску славу - Светитеља Саву

3:57 минута (698.49 КБ)

Централна прослава првог српског просветитеља и оснивача наше Цркве у Грбљу одржаће се у манастиру Савина Главица. За наш радио, тим поводом, говорио је јереј Мијајло Бацковић.

 

Бесједа јереја Мијајла Бацковића на Савиндан у манастиру Светог Саве на Савиној главици у Доњем грбљу

Tagged:
7:16 минута (1.25 МБ)

Бесједа јереја Мијајла Бацковића пароха грбаљског изговорена на Светој Литургији коју је на Савиндан, у недјељу 27. јануара 2013. године у манастиру Светог Саве на Савиној главици у Доњем грбљу служило свештенство Митрополије Црногорко - приморске.

20. сабор Православне омладине у Манастиру Михољска Превлака

8:01 минута (1.38 МБ)

О сабору омладине из свих православних али и земаља који нису традиционално православне говори предсједник Братства Православне омладине јереј Мијајло Бацковић.

 

20. сабор Православне омладине у Манастиру Михољска Превлака

5:31 минута (974.92 КБ)

О сабору омладине из свих православних али и земаља који нису традиционално православне који се данас одржава у Манастиру михољска Превлака, за наш радио је говорио предсједник Братства Православне омладине јереј Мијајло Бацковић.

У подловћенском селу Мирац биће служена света литургија

13:44 минута (2.36 МБ)

У недељу 23. марта, након 20 година, у селу Мирац служиће се  света литургија. Њом ће началствовати парох грбаљски, јереј Мијајло Бацковић, који је за наш радио говорио о овом догађају.

 

Грбљани на поклоњењу светињама Косова и Метохије

16:02 минута (2.76 МБ)

Група вјерника из Грбља, предвођена својим паросима протојерејем Јованом Рајаком и јерејем Миајлом Бацковићем посјетила је претходног викенда светиње Косова и Метохије. На овом путовању, које је имало и хуманитарни карактер, обишли су град Призрен, манастире Зочиште, св. Архангеле, Високе Дечане и Пећку Патријаршију.

Свештеници Јован и Миајло саслуживали су на светој литургији у недељу 7. децембра у манастиру Високи Дечани, а у току тонског прилога слушаћете и кратку бесједу о. Саве Јанића изговорену у току литургије. О овом путовању разговали смо са једним од организатора, свештеником Миајлом Бацковићем.

Округли сто „Обновимо Превлаку“, Тиват, 19. и 20 септемба 2015

11:13 минута (1.93 МБ)

Hram Svete Trojice, jeromonah Serafin Drobnjak

Митрополија црногорско приморска и Одбор за обнову манастира Светог Архангела Михаила-Михољска Превлака у суботу и недјељу 19. и 20.септембра у Тивту организују округли сто „Обновимо Превлаку". Скуп је посвећен обнови манастира Превлака и њене оправданости путем заштите нематеријалне културне баштине кроз очување вишевјековног култа и заштите материјалне културне баштине, кроз очување покретних и непокретних археолошких остатака споменичке вриједности.

Учешће на овом округлом столу најавило је двадесет научника из разних области-теологије, археологије, етнологије, права, вјерског туризма из Русије, Грчке, Италије, Србије и Црне Горе. У раду скупа који ће се одржати у мултимедијалној сали општине Тиват учествоваће и представници УНЕСКО за Црну Гору и Управе за заштиту културних добара Црне Горе.