Audio by title jerej_gligorije_markovic

Јереј Глигорије Марковић: Злочин и казна

Tagged:
31:20 минута (5.38 МБ)

Предавање јереја Глигорија Марковића, пароха вождовачке цркве Светих Цара Константина и Царице Јелене духовник Специјалне затворске болнице предавање на тему "Злочин и казна" - црквени приступ које је одржао је у храму Вазнесења Господњег у Београду.

Отац Глигорије Марковић: Мисија Цркве у затвору

44:42 минута (6.4 МБ)

О мисији Цркве у затвору говорило се у уторак вече 14. фебруара на 223. по реду духовној трибини коју у великој сали београдске општине Вождовац организује братство Цркве Светога Трифуна на Топчидерском брду. Предавач је био отац Глигорије Марковић, вождовачки парох и духовник у београдском Централном затвору и Специјалној затворској болници. Извор: Радио Слово љубве.

Јереј Глигорије Марковић: Проблем аутентичности код адолесцената

28:18 минута (4.86 МБ)

На трибини „Школа за другога“ која се одржава уторком увече у Свечаној сали Земунске гимназије јереј Глигорије Марковић одржао је 17. априла предавање „Проблем аутентичности код адолесцената“. На предавању је поред професора и родитеља који имају дјецу адолесценте било и доста ђака ове школе. Предавача оца Глигорија Марковића поздравила је професор Сања Штрбац, уредник ове трибине. Проблему младих, њиховом узрастању и дозријевању отац Глигорије Марковић пришао је са хришћанског становишта.

Отац Глигорије Марковић: "О смирењу"

38:58 минута (5.58 МБ)

Јереј Глигорије Марковић из храма светог цара Константина и царице Јелене на Вождовцу, такође духовник у Окружном затвору и специјалној затворској болници, говорио је о смирењу. Како га постићи у данашњем узбурканом свијету?

"Смирење је свеобухватна категорија", рекао је отац Глигорије. "Оно није отупљеност већ прихватање живота са Богом", поучио је између осталог наш гост. Извор: Радио Слово Љубве.