Audio by title jerej_drazenko_ristic

Јереј Драженко Ристић говори о обнови светиња у Шавничкој парохији

13:53 минута (2.38 МБ)

На подручју општине Шавник, о чијој богатој духовној историји свједоче обновљени манастири Бијела и Подмалинско, у току је обнова Светиња, као и обнова духовног живота народа овога краја, коју ће, ако Бог да, још више побољшати настава вјеронауке за дјецу, омладину и одрасле са којом ће се убрзо почети у Шавнику, рекао је у разговору за наш Радио парох Шавнички јереј Драженко Ристић.

Почеле су Светосавске свечаности у Епархији Будимљанско-никшићкој

7:03 минута (1.21 МБ)

Његово Преосвештенство Епископ Будимљанско - никшићки Г. Јоаникије служио је у суботу 21. јануара Свету Архијерејску Литургију у цркви Успенија Пресвете Богородице у Шавнику након које је одржана свечана Светосавска духовна академија којом су почеле Светосавске свечаности у Епархији Будимљанско - никшићкој.

Часови вјеронауке при храму Светог Великомученика Георгија Шавнику

Tagged:
6:51 минута (1004.68 КБ)

Поред разних активности обнове духовног живота у парохији шавничкој, кренуло се и часовима вјеронауке при храму Светог Великомученика Георгија. Тим поводом разговарали смо са парохом шавничким јерејем Драженком Ристићем.

Слава цркве Светог Архангела Михаила у селу Милошевићи код Шавника

7:15 минута (1.25 МБ)

Поводом храмовне славе цркве Светог Архангела Михаила у селу Милошевићи надомак Шавника, у суботу 21. јула 2012. године, биће служена Света Литургија и одржан црквено - народни сабор. Разговарали смо са парохом шавничким јерејем Драженком Ристићем.

Илиндан - слава цркве Светог Пророка Илије у Комарници

5:22 минута (942.93 КБ)

Црква Светог Пророка Илије у селу Комарница прославиће у четвртак 2. августа своју Храмовну славу. Тим поводом разговарали смо са парохом шавничким јерејем Драженком Ристићем.

 

Питајте свештеника

90:16 минута (15.5 МБ)

У недјељу 12. августа гост емисије "Питајте свештеника" био је јереј Драженко Ристић парох Шавнички.

 

Храмовна слава Цркве Св. Василија Острошког у мјесту Доња Бијела

8:03 минута (1.38 МБ)

Празник Светог Василија Острошког чудотворца биће свечано прослављен у мјесту Доња Бијела код Шавника. У току су припреме за славу Храма посвећеног овом светитељу, о чему смо разговарали са парохом шавничким јерејем Драженком Ристићем.

Слава цркве у Милошевићима код Шавника

4:26 минута (783.51 КБ)

Јереј Драженко Ристић, парох шавнички, говори о слави цркве Светох Архангела Михаила у селу Милошевићи недалеко од Шавника.

 

Бесједа јереја Драженка Ристића на слави цркве у Комарници

Tagged:
16:42 минута (2.87 МБ)

Бесједа јереја Драженка Ристића на слави цркве у Комарници код Шавнника.

 

Сабор Светог Архангела Гаврила у Милошевићима код Шавника

9:35 минута (1.65 МБ)

У суботу 26. јула 2014. године у селу Милошевићи код Шавника, свечано ће бити прослављен празник Светог Архангела Гаврила, а овај догађај за наш радио најављује парох шавнички, јереј Драженко Ристић.

Започињу Светосавске свечаности у Епархији Будимљанско - никшићкој

6:23 минута (5.84 МБ)

Светосавске свечаности у Епархији Будимљанско - никшићкој већ четрнаест година започињу из шавничке парохије. Ове године, свету архијерејску Литургију 24. јануара ће служити Епископ Будимљанско - никшићки Г. Јоаникије са свештенством у селу Дужи са почетком у 10 часова. Јереј Драженко Ристић парох шавнички најављује Светосавске свечаности.

У припреми часопис "Искра Шавника"

7:57 минута (1.37 МБ)

У припреми је израда првог броја часописа "Искра Шавника", најављеног као образник за вјеру, културу и образовање. Тим поводом, разговарали смо са једним од иницијатора овог пројекта, парохом шавничким јерејем Драженком Ристићем.

 

Из штампе је изашао други број часописа "Искра Шавника"

24:14 минута (3.47 МБ)

Ових дана из штампе је изашао други број часописа "Искра Шавника", гласила парохије шавничке за вјеру, културу и образовање, који је покренут са благословом Његовог  Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија.

Тим поводом разговарали смо са  јерејем Драженком Ристићем, парохом шавничким и главним и одговорним уредником часописа који слушаоцима нашег радија представља садржај новог броја.

Црквено-народни сабор у Крњој Јели

2:42 минута (478.62 КБ)

У суботу 2. августа, у Крњој Јели, одржава се трећи по реду црквено-народни сабор.

Сабрање ће започети Светом Литургијом коју ће служити Преосвећени Епископ Јоаникије.

Догађај најављује парох шавнички, јереј Драженко Ристић.