Audio by title jerej_arsenije_arsenijevic

Питајте свештеника

116:03 минута (13.28 МБ)

Гост емисије Питајте свештеника у недељу, 5. октобра, био је јереј Арсеније Арсенијевић, старјешина Храма Вазнесења Господњег у Београду. Отац Арсеније, дипломирани теолог, познат је по великом труду да у цркви организује бројне догађаје који окупљају велики број вјерника, а Вазнесењска црква је и чуварка историје Београда, пошто је њена храмовна слава вјековима и слава Београда – Спасовдан. Јереј Арсеније има и велико искуство као умјетник, јер је оснивач дуета Пирг.

"Свето предање и људска предања"

51:09 минута (8.79 МБ)

"Свето предање и људска предања" - наслов је предавања које је јереј Арсеније Арсенијевић одржао у сали парохијског дома Вазнесњске цркве у Београду. Предавање је одржано 19. новембра у оквиру трибина Духовне вечери које се сриједом одржавају при Вазнесењском храму. После предавања предавачу су упућена и питања на које је он одговарао. Своје предавање отац Арсеније Арсенијевић, старјешина Вазнесењске цркве, започео је објашњењем појма предања.

„Тумачење Књиге постања“

52:59 минута (7.59 МБ)

Јереј Арсеније Арсенијевић одржао је у сриједу 22. децембра још једно предавање из циклуса предавања „Тумачење Књиге постања“. Предавање је одржано на духовној вечери у Великој сали Парохијског дома Вазнесењске цркве у Београду. После предавања повео се духовни разговор. Отац Арсеније Арсенијевић, старјешина Вазнесењске цркве, говорио је о Четвртој глави Књиге постања, о Адаму и Еви које је Господ створио, о Каину и Авељу који су прворођени од људи и о гријеху зависти који се код њих јавио.

Јереј Арсеније Арсенијевић: О Књизи Постања

51:34 минута (8.85 МБ)

Јереј Арсеније Арсенијевић, старjешина Вазнесењске цркве, говорио је о Књизи Постања у оквиру редовних духовних сусрета у поменутом храму. Извор: Радио Слово љубве.