Audio by title janja_todorovic

Мисионарски рад Јање Тодоровић

22:29 минута (2.58 МБ)

Јања Тодоровић је позната јавности по бројним предавањима, духовним трибинама које је протеклих петнаестак година имала у Црној Гори, Србији, Републици Српској у нашој дијаспори. Благослов за овај мисионарски рад добила је од Патријарха српског г. Павла, који јој је поред осталог рекао да увјек треба говорити са смирењем и љубављу.

"Права вјера и сујевјерје"

54:07 минута (9.29 МБ)

Предавање Јање Тодоровић нашег познатог публицисте и књижевника на тему "Права вјера и сујевјерје" које је у недјељу 22. фебруара 2009. године одржала у Духовном центру Црквене општине Подгорица.

"Људска права и савремени култови"

18:37 минута (3.2 МБ)

Јања Тодоровић, Православни новинар и публициста, била је, по благослову наше Цркве, као члан Пастирског савјетодавног центра из Београда, на Међународној конференцији у Петровграду, на тему "Људска права и савремени култови". Учествовали су представници скоро свих европских земаља. О теми се говорило из различитих аспеката - политичких, културолошких, социолошких, вјерских, правних, безбједносних... Трећег дана одржан је округли сто у ком су учествовали само Православни.

Однос друштва према жени–шта је у ствари 8. март?

32:27 минута (5.57 МБ)

Дан жена - стварни или лажни празник био је повод разговора који се водио у понедељак 8. марта у Клубу „Боготражитељ“ у Скендер беговој улици у Београду. Разговору је претходило предавање „Однос друштва према жени – шта је у ствари 8. март?“ које је одржала књижевник и православни публициста Јања Тодоровић. У Клубу „Боготражитеља“ окупиле су се углавном жене хришћанке па је и разговор о положају жене у савременом друштву и о смислу и бесмислу 8. марта вођен са хришћанског православног становишта, када је више пута поновљено да хришћанство даје жени право достојно мјесто у породици и у друштву, а да феминизам који је дијете комунизма, не пружа жени пуноћу живота кога нема без хришћанске породице.

Благодатни подвижнички живот у Цркви

48:06 минута (6.89 МБ)

Почетку Часног поста било је подређено предавање одржано у четвртак вече 3. марта у Крипти Цркве Светог Марка у Београду. О благодатном подвижничком животу у Цркви говорила је православни публициста проф. Јања Тодоровић, уредник и водитељ духовне трибине у Парохијском дому београдске Цркве Светог Саве. Предавача је поздравио и најавио протојереј ставрофор Трајан Којић, старјешина Храма Светога Марка. Своје предавање Јања Тодоровић је почела од поста, као једног вида благодатног и подвижничког живота у Цркви.

Јања Тодоровић: Учење Православне Цркве о анђелима Божјим

Tagged:
65:49 минута (11.3 МБ)

Предавање православног публицисте и мисионара Јање Тодоровић на тему "Учење Православне Цркве о анђелима Божјим" које је одржала у петак 16. децембра 2011. године у Парохијском дому у Никшићу. Ово вече уједно је било и промоција књиге "Учење Светих отаца о анђелима" која је изашла у издању манастира Подмаине у Будви а у сарадњи са Јањом Тодоровић која је приређивач и преводилац овог дјела. На промоцији је говорио и јеромонах Рафаило Игуман манастира Подмаине.

Јања Тодоровић: Православље и окултизам

55:38 минута (9.55 МБ)

Православни публициста и мисионар Јања Тодоровић одржала је у недјељу 18. децембра у манастиру Подмаине у Будви предавање на тему "Православље и окултизам" које доносило у цјелини:

"Словенско слово" афирмише православно ствараваштво словенских народа

3:41 минута (648.19 КБ)

Јања Тодоровић из издавачке куће "Словенско слово" говори о овој издавачкој кући. "Жеља нам је да афирмишемо православно стваралаштво словенских народа" истиче Тородоривећа и додаје да је жеља да се направи противтежа и равнотежа доминантном прозападно оријентисано стваралштву, које углавном има исти шаблон.

Јања Тодоровић: Витлејемска звезда - хришћанство и астрологија

Tagged:
64:25 минута (11.06 МБ)

У среду, 16. децембра, 2015. године, у просторијама Српског Културног центра Просвјета, у оквиру Божићњег циклуса предавања, одржано је предавање на тему: Витлејемска звезда - хришћанство и астрологија. Предавање је одржала Гђа Јања Тодоровић, православни публициста из Београда. Одмах на почетку предавања Његово Високопросвештенство Митрополит загребачко-љубљански Господин др Порфирије поздравио је све присутне и у кратким цртама их упознао са богатом биографијом предавача.

Јањa Тодоровић: Култура ћирилице

Tagged:
47:53 минута (13.7 МБ)

Предавање православног публицисте и мисионара Јање Тодоровић на тему "Култура ћирилице" које је одржала 15. маја 2017. године у манастиру Подмаине у Будви.