Audio by title fono_izvjestaj

Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански Јован, освештао је 8. октобра, обновљени Саборни храм у Нишу

2:57 минута (523.77 КБ)

Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко - љубљански Јован, уз саслужење архијереја Српске православне цркве, освештао је данас обновљени Саборни храм у Нишу, који је страдао у пожару прије пет година.

Храмовска слава манастира Високи Дечани

6:58 минута (1.2 МБ)

Поводом храмовске славе манастира Високи Дечани фоно извјештај: Слободанка Капа.

Древни храм Светог Георгија на Требјеси у Никшићу обнавља се трудом удружења потомака старих Требјешана

14:06 минута (2.42 МБ)

Древни храм Светог Георгија на Требјеси у Никшићу обнавља се трудом удружења потомака старих Требјешана. Радови на обнови цркве приводе се крају а освештање ће бити обављено на Ђурђев дан, крсну славу храма. Прилог: Сенка Чоловић.

Прилог са Свете Архијерејске Литургије, која је 29. новембра служена у цркви Светог апостола и јеванђелисте Матеја у Вилусима

13:46 минута (2.37 МБ)

Прилог Сенке Чоловић са Свете Архијерејске Литургије коју су 29. новембра у цркви Светог апостола и јеванђелисте Матеја у Вилусима служили Њихова Преосвештенства Епископи Будимљанско-никшићки Г. Јоаникије и Захумско-херцеговачки и Приморски Г. Григорије.

Свечане академија поводом 88. годишњице уједињења Црне Горе и Србије

9:33 минута (1.64 МБ)

Прилог Раденка Лацмановића са Свечане академије која је у организацији Српског народног вијећа одржана у Подгорици, у суботу 2. децембра поводом 88. годишњице уједињења Црне Горе и Србије у заједничку државу.

Његово Преосвештенство Епископ Будимљанско-никшићки Г. Јоаникије одржао је 12. децембра у Подгорици конференцију за новинаре

2:57 минута (523.23 КБ)

Његово Преосвештенство Епископ Будимљанско-никшићки Г. Јоаникије одржао је данас у Подгорици конференцију за новинаре поводом уписа «Мирослављевог Јеванђеља» на УНЕСКО-ву листу «Меморија свијета». Прилог: Славко Живковић.

У Русији је изашао из штампе превод капиталне књиге Високопреосвештеног Митрополита Црногорско-приморског Г. Митрофана Бана

1:53 минута (333.82 КБ)

 У Русији је јуче изашао из штампе превод капиталне књиге Високопреосвештеног Митрополита Црногорско-приморског Г. Митрофана Бана, коју је овај истакнути јерарх Српске Православне Цркве написао крајем 19. вијека и која је још давне 1898 г. штампана на Цетињу под насловом « Спомоћно упутство о исповједи за свештенство и народ».