Audio by title episkop_remezijanski_g_andrej_cilerdzic

Гост емисије "Православље" - Високодостојни архимандрит Андреј (Ћилерџић)

Tagged:
97:16 минута (16.7 МБ)

У емисији Катедра доносимо емисију „Православље“ коју смо преузели са Радија „Слово љубве“, у којој је гост новинара листа „Православље“ Славице Лазић био Његово Преосвештенство Епископ Ремезијански Г. Андреј (Ћилерџић), који је у недјељу 18. септембра хиротонисан за Епископа древне Ремезијане на Светој Архијерејској Литургији, коју је у Саборној цркви у Београду служио Свјатејши Патријарх Српски Г. Иринеј уз саслужење више Архијереја наше Цркве.

Уочи своје хиротоније, Високодостојни владика говори како је доживео избор за викара Патријрха, шта је домен његових дужности, како ће изгледати наречење и протокол, какве су могућности и искушења наше Цркве у иностранству, како види однос наше државе и Цркве у поређењу са земљама EУ, како види сарадњу Православне Цркве са осталим хришћанским и нехришћанским заједницама. Разговарала Славица Лазић, новинар листа Православље.

Епископ Ремезијански Г. Андреј (Чилерџић): Историја спасења у Новом завјету

Tagged:
56:06 минута (8.04 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Чилерџића) викарног Епископа Патријарха Српског на тему "Историја спасења у Новом завјету" које је одржао на 214. духовној трибини, која је, у организацији Храма Св. Трифуна, одржана 9. новембра у сали општине Вождовац. Емисију смо преузели са Радија "Слово љубве". Трибину је забиљежила новинар овог Радија Марина Марић.

Епископ Ремезијански Г. Андреј (Ћилерџић): "Умножење хљебова"

Tagged:
57:46 минута (9.92 МБ)

Предавање Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) Викарног Епископа Његове Светости Патријарха Српског на тему "Умножење хљебова" које је одржао у недјељу 4. новембра у свечаној дворани Змај Јовине Гимназије у Новом Саду.

 

Епископ Андреј (Ћилерџић): О старозавjетним библијским пјесмама

61:28 минута (10.56 МБ)

Његово преосвештенство викарни Епископ ремизијански Андреј (Ћилерџић) у суботу 17. децембра одржао је предавање у сали Парохијског дома београдске Цркве Светог Александра Невског. Говорио је о девет старозавjетних библијских пјесама које су се прелиле у православну литургију и химнографију. Своје предавање Епископ Андреј илустровао је текстовима и музичким записима тих пјесама представљених уз помоћ видео - пројектора.

Епископ ремезијански Андреј (Ћилерџић): Однос Преображења и Божића

51:12 минута (8.79 МБ)

И минуле суботе, 24. децембра Епископ ремезијански Андреј (Ћилерџић) гостовао је на духовној трибини у Храму Светог Александра Невског гдје је одржао предавање насловљено „Однос Преображења и Божића – какве практичне везе има то што ја славим Божић“. Пространа сала у којој је држано предавање била је пуна. Епископ Андреј изнјео је врло занимљива запажања о слављењу Божића и о томе како је у данашњем виду васпостављен овај празник.

Бесједа Епископа ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) на празник Светог Игњатија Богоносца у Саборном храму Св. Тројице у Врању

Tagged:
7:52 минута (1.35 МБ)

Беседа изговорена током Свете Архијерејске Литургије у Саборном храму Свете Тројице у Врању, поводом празника Светог Игњатија Богоносца, крсне славе Његовог Преосвештенства Епископа врањског Господина Пахомија. Извор: Радио Искон.

 

Епископ ремезијански Андреј (Ћилерџић): Покајни канон Светог Андреја Критског

Tagged:
70:12 минута (12.05 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) на тему "Покајни канон Светог Андреја Критског" које је одржао у храму Светог Великомученика Трифуна на Топчидерском гробљу у Београду.

 

Епископ ремезијански Г. Андреј: Великопосно време

Tagged:
55:07 минута (9.47 МБ)

Предавање „Великопосно време“ које је 5. марта увече одржао Преосвећени Епископ ремезијански Г. Андреј у Парохијском дому београдске Цркве Светога Саве разликовало се од сличних предавања. Своје излагање Епископ Андреј више пута је илустровао појањем, па је с правом после предавања речено да је то уједно био и мали духовни концерт. Предавање је Епископ Андреј завршио приказивањем неколико десетина фотографија из свога албума на видео – пројектору.

Епископ Ремезијански Г. Андреј: "Тајна Васкрсења као наше откупљење"

Tagged:
61:46 минута (10.61 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја, које доносимо захваљујући Радију "Слово љубве" на тему "Тајна Васкрсења као наше откупљење" које је одржао на 230. духовној трибини у организацији храма Светог Трифуна са Топчидерског гробља.

Епископ Андреј: Поређење Амвросија Миланског и Василија Великог

82:17 минута (11.79 МБ)

Последње предавање у овој школској години „Поређење Амвросија Миланског и Василија Великог" у Православној мисионарској школи београдског храма Светог Александра Невског одржао је преосвећени Епископ ремезијански Андреј (Ћилерџић). Једним предавањем Епископа Андреја, одржаним минуле јесени, у овој истој Сали парохијског дома Цркве Светога Александра Невског отпочела је школска година у Мисионарској школи.

Епископ Ремезијански Г. Андреј: Господ Исус Христос у народу и у историји

Tagged:
59:21 минута (10.19 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) на тему "Господ Исус Христос у народу и у историји", које је одржао 9. јуна, у навечерје Недјеље Свих Светих, у сали Светосавског дома Саборне цркве у Нишу.

Храмовна слава у Калуђерици, 22. септембар 2012

Tagged:
18:30 минута (3.18 МБ)

Запис са прославе празника светих и праведних богородитеља Јоакима и Ане,у суботу 22.септембра , славе црквене заједнице у Калуђерици, која има своју цркву већ пет и по година.Светом Архијерејском Литургијом началствовао је викарни епископ ремезијански господин Андреј (Чилерџић).

У Катедри доносимо емисију "Препознавање" Радија Слово љубве у којој је гост био Епископ ремезијански Г. Андреј

Tagged:
88:24 минута (15.18 МБ)

Са Епископом ремезијанским Господином Андрејем разговарано је о томе од када се Бадње вече и Божић прослављају у хришћанству? Шта је симболика обичаја који су везани за Божић и Бадње вече? Како објаснити народу да није смисао празника само ложење Бадњака и уношење сламе, а да је најважније да смо сабрани на Литургији? Божић је празник мира и помирења – како да се измиримо – на породичном, националном, политичком, државотворном плану, како да се обожимо? Каква је одговорност хришћанина у модерном свету, да ли је одговорност свештеника већа од мирјана? Разговарала Славица Лазић.

Епископ Андреј (Чилерџић): "О тајни крста и Васкрсења"

Tagged:
50:59 минута (8.76 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства викарног Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Чилерџића) "О тајни крста и Васкрсења" које је одржао у парохијском дому при Храму светог Александра Невског. У препуној сали овог храма Владика Андреј је говорио о томе да је време Великог поста не само период покајања и очишћења, већ и време сагледавања тајне Христовог страдања, његове смрти и васкрсења.

Епископ ремезијански Г. Андреј: "Голготски крст и страдање Господа Исуса Христа"

Tagged:
53:27 минута (9.18 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) на тему "Голготски крст и страдање Господа Исуса Христа" које је одржао у априлу 2014. године у Парохијском дому Светосавског храма на Врачару.

 

Епископ Ремезијански Г. Андреј: „Христово дело спасења и Његово васкрсење"

Tagged:
56:27 минута (9.69 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Ремезијанског Г. Андреја (Ћилерџића) на тему „Христово дело спасења и Његово васкрсење".

Промишљајући тајанствении спасоносни смисао Христовог страдања и вакрсења, рана Црква је у својим Еванђељима, апостолским списима, и потом у својој богатој химнографији, посведочила како ови догађаји преводе постојање читаве природе и човека из смрти у живот. Уз обиље старозаветних метафора и алузија, Еванђеља казују како сви ови догађаји испуњавају Божију вољу, откривену у старозаветним списима, и како својим спасоносним замахом преображавају све што постоји.