Audio by title episkop_dioklijski_jovan

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског Г. Јована на празник Цвијети на темељима манастира Златица

Tagged:
13:22 минута (2.3 МБ)

Бесједа Његовог Преосвшетнства Епископа Диоклијског игумана манастира Острог Г. Јована са Свете Архијерејске Литургије, на празник Цвијети, у недјељу 20. априла, на темељима древне византијско - диоклијске Митрополије на Златици.

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског Г. Јована на Васкршњи уторак у Цетињском манастиру

Tagged:
9:02 минута (1.55 МБ)

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског игумана манастира Острог Г. Јована са Свете Архијерејске Литургије коју је на Васкршњи уторак, 29. априла, служио у Цетињском манастиру.

Литургијско сабрање у «земљи славе Божије»

Tagged:
15:56 минута (2.74 МБ)

Преосвећени Епископ Диоклијски Господин Јован служио је са свештенством Свету архијерејску литургију 4. маја 2008. године на темељима древне хришћанске Светиње посвећене Светом апостолу Томи на Дукљи код Подгорице. Литургијском сабрању у «земљи славе Божије», што на српском језику значи ријеч Диоклиа, присуствовали су, бројни вјерници из Подгорице којима се Владика обратио бесједом.

Запис са обиљежавања празника Светог Стефана Пиперског у манастиру Ћелија Пиперска, 2. јун 2008

Tagged:
5:14 минута (924.48 КБ)

Запис са обиљежавања празника Светог Стефана Пиперског у манастиру Ћелија Пиперска, гдје је Свету Архијерсјеку Литургију служио Њеогово Преосвештенство Епископ Диоклијски игуман манастира Острог Г. Јован.

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског на Видовдан у манастиру Подластва Грбаљска

Tagged:
11:49 минута (2.03 МБ)

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског игумана манастира Острог са Свете Архијерејске Литургије коју је на Видовдан служио манастиру Подластва Грбаљска.

Бесједа Епископа Диоклијског Г. Јована на Ивањдан у Цетињском манастиру

Tagged:
15:25 минута (2.65 МБ)

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског игумана манастира Острог Г. Јована са Свете Архијерејске Литургије коју је на празник рођења Светог Јована Крститеља - Ивањдан, са Његовим Преосвештенством Епископом Полошко - Кумановским Г. Јоакимом, служио у Цетињском манастиру.

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског Г. Јована на Никшином киљану, 2. август 2008

Tagged:
9:36 минута (1.65 МБ)

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског игумана манастира Острог Г. Јована са Свете Архијерејске Литургије и освећења златног крста на цркви Светог пророка Илије на Никшином киљану, на Илиндан, на планини Лукавици.

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског Г. Јована у Саборном храму у Нишићу, 31. август 2008

16:49 минута (2.89 МБ)

Његово Преосвештенство Епископ Диоклијски игуман манастира Острог Г. Јован служио је у недјељу 31. августа Свету Архијерејску Литургију и призив Светог Духа за почетак нове школске године у Саборном храму у Нишићу. Прилог: Сенка Чоловић.

Бесједа Епископа Диоклијског Г. Јована на празник Малу Госпојину у Цетињском манастиру

Tagged:
5:47 минута (1022.06 КБ)

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског игумана манастира Острог Г. Јована са Свете Архијерејске Литургије коју је у недјељу 21. септембра, на празник Рођења Пресвете Богородице - Малу Госпојину, служио у Цетињском манастиру поводом храмовске славе ове Светиње.

Бесједа Епископа Диоклијског Г. Јована у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици

Tagged:
16:17 минута (2.8 МБ)

Бесједа Његовог Преосвештенста Епископа Диоклијског игумана манастира Острог Г. Јована са Свете Архијерејске Литургије коју је у недјељу 6. октобра служио у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Епископ Диоклијски Г. Јован служио је у манастиру Дуга код Подгорице

2:17 минута (405.68 КБ)

Његово Преосвештенство Епископ Диоклијски игуман манастира Острог Г. Јован служио је у недјељу 21. децембра 2008.г. Свету Архијерејску Литургију у манастиру Дуга код Подгорице. Прилог: Славко Живковић.

Бесједа Епископа Диоклијског Г. Јована са Божићне Литургије у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици

Tagged:
2:47 минута (1.28 МБ)

Бесједа Његовог Преосвештенста Епископа Диоклијског игумана манастира Острог Господина Јована са Божићне Литургије у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Бесједа Епископа Диоклијског Г. Јована у Цетињском манастиру, 23. април 2009

Tagged:
7:59 минута (1.37 МБ)

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског Игумана манастира Острог Г. Јована са Свете Архијерејсле Литургије, коју је у четвртак 23. априла 2009. године служио у Цетињском манастиру.

"О ставу Цркве и Светих отаца а посебно Светог Јована Златоустог о породици"

Tagged:
87:32 минута (12.54 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског Игумана манастира Острог Господина Јована "О ставу Цркве и Светих отаца а посебно Светог Јована Златоустог о породици" које је одржао у Крагујевцу.

Бесједа Епископа Г. Јована на Усековање главе Светог Јована Претече у Цетињском манастиру

Tagged:
4:21 минута (770.04 КБ)

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског Игумана манастира Острог Г. Јована на Светој Архијерејској Литургији коју је на дан када наша Црква чини спомен на Усековање главе Светог Јована Претече и Крститеља Господњег Јована, у петак 11. септембра, служио у Цетињском манастиру поред десне руке Светог Претече Господњег Јована Крститеља.

Епископ Диоклјиски Г. Јован служио у манастиру Ждребаоник код Даниловграда, 13. септембар 2009

17:31 минута (3.01 МБ)

Његово Преосвештенство Епископ Диоклјиски Игуман манастира Острог Г. Јован служио је у недјељу 13. септембра на празник Сабора српских Светитеља Свету Архијерејску Литургију у манастиру Ждребаоник код Даниловграда. Опширније ђакон Мирчета Шљиванчанин. Бесједа Преовећеног Владике Јована.

Епископ Диоклијски Јован служио у цркви у којој почивају мошти Светог Василија Острошког

Tagged:
4:32 минута (800.04 КБ)

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског Игумана манастира Острог Г. Јована са Свете Архиејерејске Литургије коју је на празник Ваведења Пресвете Богородице, у петак 4. децембра, са свештенсвом служио у цркви у којој почивају мошти Светог Василија Острошког поводом храмовске славе.

Епископ Диоклијски Јован служио у Јован долу, 5. децембар 2009

Tagged:
12:40 минута (2.18 МБ)

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског Игумана манастира Острог Г. Јована са Свете Архијерејске Литургије коју је у суботу 5. децембра 2009. године служио у цркви посвећеној Светом Јовану Крститељу у Острошком скиту Јован долу.

Епископ Диоклијски Игуман манастира Острог Г. Јован служио је на Богојављење у цркви Светог Ђорђа под Горицом

Tagged:
7:14 минута (1.25 МБ)

Његово Преосвештенство Епископ Диоклијски Игуман манастира Острог Г. Јован служио је у уторак 19. јануара, на Богојављење Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог Ђорђа под Горицом. Након Литургије Владика Јован са вјерним народом, на саставцима ријека Рибнице и Мораче, погружио је у воду Часни крст, до кога је први допливао Милован Брновић из Љешанске нахије.

Епископ Диоклијски Јован служио у цркви Светих 42 новомученика Момишићка, 21. март 2010

Tagged:
8:16 минута (1.42 МБ)

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског Игумана манастира Острог Г. Јована на Светој Архијерсјекој Литургији коју је у недјељу 21. Марта служио у цркви Светих 42 новомученика Момишићка у подгоричком насељу Момишићи.

„Химнологија у служби предстојећих празника“

Tagged:
77:49 минута (11.14 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског Игумана манастира Острог Г. Јована на тему „Химнологија у служби предстојећих празника“ које је у недјељу 28. марта, на празник Цвијети, одржао у Духовном центру Црквене општине Подгорица.

Епископ др Јован (Пурић): Осетљивост – основно својство хришћанина

Tagged:
63:06 минута (10.84 МБ)

Његово Преосвешетнство Епископ др Јован (Пурић) одржао је, у недељу 5. септембра 2010. године, предавање на тему Осетљивост - основно својство хришћанина, у Православном духовном центру у Подгорици. Веома посећено предавање је побудило пажњу свих присутних, који су после излагања Владике Јована имали о чему да мисле, размисле, али и да питају свог Архипастира.

Између осталог, Епископ др Јован је рекао: "Питање осетљивости је кључно питање савремености и то из два спојена, али различита аспекта: из аспекта Цркве, наших међусобних односа, нашег богословског и животног сведочења, али у исто време то је и основно питање савременог човека који још није упознао Цркву и њене ризнице спасења.

Епископ Диоклијски Г. Јован служио у цркви Светог Архангела Михаила на Ножици у Лијевој Ријеци

Tagged:
8:15 минута (1.42 МБ)

Бесједа Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског Игумана манастира Острог са Свете Архијерејске Литургије коју је у недјељу 12. септембра служио у цркви Светог Архангела Михаила на Ножици у Лијевој Ријеци поводом празника Преноса моштију Светог Александра Невског славе Васојевића.

Православни богословски факултет у Београду прославио крсну славу Светог апостола и јеванђелисту Јована Богослова

Tagged:
8:44 минута (2 МБ)

Православни богословски факултет у Београду прославио је у суботу 9. октобра крсну славу Светога апостола и јеванђелисту Јована Богослова. У параклису посвећеном Светом Јовану Богослову који се налази под кровом Богословског факултета Његово Преосвештенство Епископ западноамерички Максим уз саслужење тројице архијереја: Епископа бачког проф. др Иринеја Буловића, декана Богословског факултета, Епископа аустралијско – новозеландског Иринеја Добријевића и Викарног епископа диоклијског Јована Пурића служио је Свету Архијерејску Литургију. Саслуживали су и свештеници и ђакони, који су уједно и професори овога факултета, уз пратњу студентског хора. Међу свештеницима који су саслуживали био је и отац Џон Бер, декан Академије Светога Владимира из Њујорка, који је тренутно у Београду као гост Богословског факултета.

Бесједа Епископа Диоклијског Јована у Острошком манастиру, 6. март 2011

Tagged:
11:33 минута (1.98 МБ)

Бесједа Његовог Преосвештенста Епископа Диоклијског Игумана манастира Острог Г. Јована са Свете Архијерејске Литургије коју је у недјељу 6. марта служио у Острошком манастиру.

 

Епископ диоклијски Јован служио је на темељима ранохришћанског храма на Дукљи ког Подгорице, 1. мај 2011

9:37 минута (1.38 МБ)

Његово Преосвештенство Епископ диоклијски игуман манастира Острог Господин Јован служио је данас, на Томину недјељу, са свештенством Свету Архијерејску Литургију на остацима древне Дукље код Подгорице. Ово је прва Литургија , служена на остацима храма на Дукљи. Облачно вријеме и повремена киша нису поколебали бројни вјерни народ из Подгорице и Даниловграда да у великом броју дође на Литургију и да приступи светим тајнама. Опширније Исидора Радуловић.