Audio by title djecija_akademija_u_podgorici

Дјечији Светосавски програм у Подгорици

48:31 минута (6.95 МБ)

Дјеца полазници вјеронауке при црквама у Подгорици извели свечани програм у част првог српског Архиепископа Светога Саве. У програму учествовали полазници вјеронауке при Храму Христовог Васкрсења, при цркви Светог Ђорђа, при цркви Светих Макавеја, при манастиру Златица и дјеца полазници вјеронауке у Загоричу.

Дјечија светосавска академија у Подгорици

61:15 минута (10.52 МБ)

На празник првог архиепископа српског и просветитеља св. Саве, у крипти саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, одржана је дјечија светосавска академија. На почетку се бесједом о св. Сави обратио дипломирани правник и студент Теолошког факултета Павле Божовић, а затим је услиједио програм који су у част овог светитеља припремили полазници вјеронаука из Подгорице при саборном храму, црквама Св. Архангела Михаила са Златице, св. Ђорђа под Горицом, св Ђорђа из Доње Горице и вјеронауке са Старог Аеродрома.

Дјечија академија у Подгорици

8:48 минута (4.03 МБ)

Данас је у крипти Саборног храма у Подгорици са почетком у 10ч. након претходно одслужене Свете Литургије, отпочела Дјечија Светосавска Академија на којој су заједно учествовале све вјеронауке и дјечији црквени хорови из Подгорице.

Наиме, часним оцима и сабраном народу у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења, саборно су се представили следећи дјечији црквени хорови и школе вјеронауке :

- Хор "Свети Сава" при цркви Светог Ђорђа под Горицом
- Хорови "Васкрсењко" и "Свети Козма Етолски" при Саборном храму
- Вјеронаука при цркви Светих Макавеја у Толошима
- Вјеронаука при цркви Светог Ђорђа - Доња Горица
- Вјеронаука са Старог Аеродрома