Audio by title djakon_nenad_ilic

Сусрет под Острогом

6:28 минута (1.11 МБ)

У продукцији Његовог Преосвештенства Епископа Диоклијског игумана манастира Острог Г. Јована а у режији ђакона Ненада Илића урађен је филм "Сусрет под Острогом" који је премијерно приказан у оквиру циклуса трибина "Машинац четвртком" 11. децембра, на "Вечери Острога у Београду" као увод предавању Владике Диоклијског Јована. О овом филму који на умјетнички начин дочарава молитвнени и литургијски живот манастира Острог говори његов режисер ђакон Ненад Илић.

Проблематична тенденциозност једног филма

6:36 минута (1.14 МБ)

Редитељски првјенац глумице Анђелине Жоли "Земља крви и меда", узбуркао је домаћу јавност својим, како се већина критичара слаже, лошим сценаријом, неумјетничким приступом, а нарочито антисрпским ставом. Пред београдску премијеру овог филма Марина Марић разговарала је са ђаконом Ненадом Илићем, режисером и писцем. Питала га је шта мисли о медијској помпи коју је изазвао филм Анђелине Жоли и у којој мјери ће он утицати на српску јавност. Извор Радио Слово љубве.

Ђакон Ненада Илић: "Свете Тајне крштења и миропомазања"

Tagged:
62:06 минута (10.67 МБ)

Предавање ђакона Ненада Илића такође редитеља, сценаристе и писца, на тему "Свете Тајне крштења и миропомазања" које је одржао у оквиру духовних сусрета суботом у храму Преображења Господњег на Видиковцу, чиме је започео је циклус предавања о Светим Тајнама.

Снимак предавања преузели смо са Радија "Слово љубве".

Ђакон Ненад Илић: „Православна култура данас“

Tagged:
77:00 минута (13.22 МБ)

Предавање ђакона Ненада Илића, редитеља, сценаристе, предавача, драматурга на тему „Православна култура данас“ које је одржао у оквиру Фестивала хришћанске културе, у Зајечару је 10. маја 2016. године.

 

Ђакон Ненад Илић о припреми академије поводом освећења храма Светог Јована Владимира у Бару

7:03 минута (1.21 МБ)

Свечана академија поводом освећења Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару одржаће се у суботу 24. септембра 2016. године.

Аутор и уредник академије је ђакон Ненад Илић који за Радио Светигору говори о припремама за предстојећи догађај.

Ђакон Ненад Илић најављује Свечану академију у Бару

3:12 минута (567.31 КБ)

Свечана академија посвећена 1000- годишњици мученичког страдања Светог Јована Владимира почеће вечерас, (у суботу 24. септембра) у 20 сати на платоу испред Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару, и увод је у свечано освећење ове Светиње које ће сјутра са почетком у 8 часова обавити Његова Светост Патријарх Јерусалимски Г. Теофило Трећи, Његова Светост Патријарх Српски Г. Иринеј, Његово Блаженство Архиепископ Албански Г. Анастасије, Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије и представници свих помјесних правосавних цркава, који ће након освећања у овом храму служити Свету Патријарашку Литургију.

Свечану академију је за наш Радио најавио редитељ ђакон Ненад Илић.

Ђакон Ненад Илић: "Љубав и брак"

Tagged:
83:05 минута (11.9 МБ)

Предавање ђакона Ненада Илића режисера, писца и сценаристе на тему "Љубав и брак" које је одржао 20. марта 2016. године у Културном центру Источно Ново Сарајево.

 

Ђакон Ненад Илић: „Наша Црква и наш народ'

Tagged:
51:20 минута (8.82 МБ)

Редитељ и писац ђакон Ненад Илић  одржао је у Ваљевској гимназији предавање „Наша Црква и наш народ".

 

Ђакон Ненад Илић на турнеји у Црној Гори

3:36 минута (3.29 МБ)

Ђакон Ненад Илић ће у току овог викенда одржати низ предавања у склопу које ће бити одржана и промоција књиге Фејсбук проповиједи и духовни чат.

Ове духовне вечери биће организоване у Тивту, Подгорици и Никшићу.

Бесједа ђакона Ненада Илића на празник Материце у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици

Tagged:
8:09 минута (1.4 МБ)

Бесједа ђакона Ненада Илића изговорена на Светој Литургију која је на празник Материце, 25. децембра 2016. године служена у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

 

Ђакон Ненад Илић посјетио Тиват, Никшић и Подгорицу гдје је одржао предавања и промовисао нову књигу

26:44 минута (4.59 МБ)

Ђакон Ненад Илић посјетио Тиват, Никшић и Подгорицу гдје је одржао предавања и промовисао нову књигу "Фејсбук проповиједи и духовни чат".

У Тивту, у организацији Братства православне омладине „Свети Пантелејмон", ђакон Ненад Илић је одржао предавање на тему „Друштвене мреже нова слобода или ново ропство" у галерији Бућа, промовишући и књигу која се бави овом темом, а коју је написао уз помоћ својих пријатеља са Фејсбука. У Никшићу у Духовном центру "Преподобног Исајие од Оногошта" у суботу 24. децембра одржао је изузетно занимљиво предавање, разговор и промоцију књиге "Фејсбук проповиједи и духовни чат", а сјутрадан у недељу 25. децембра у организацији братства Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици у склопу циклуса духовних вечери, у крипти Саборног храма - ђакон Ненад је говорио на тему „Хришћани у постхришћанском свијету“.

Ђакон Ненад Илић: "Фејсбук проповиједи и духовни чат"

Tagged:
61:14 минута (10.52 МБ)

У емисији Катедра доносимо тонски запис са предавања, разговора и промоције књиге ђакона Ненада Илића "Фејсбук проповиједи и духовни чат" које је одржао 24. децембра 2016. године у Духовном центру Преподобног Исаије од Оногошта.