Audio by title bozicni_prijem_u_podgorici

Божићни пријем у Подгорици, 10. јануар 2009

14:26 минута (2.48 МБ)

Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско - приморски Г.Амфилохије приредио је данас традиционални Божићни пријем у зеленом салону Хотела Црна Гора у Подгорици. Са Високопреосвећеним Митрополитом госте су дочекали Епископ Будимљанско - никшићки Г.Јоаникије и Епископ Диоклијски и Игуман Острошки Г. Јован као и велики број свештенства Митрополије Црногорско - приморске и Епархије Будимљанско - никшићке.

Митрополит Амфилохије уприличио божићни пријем у Подгорици, 12. јануар 2012

4:22 минута (770.58 КБ)

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит Црногорско - приморски Господин Амфилохије уприличио је 12. јануара божићи пријем у Зеленом салону хотела Црна Гора у Подгорици. Извјештај: Славко Живковић.

 

Божићни пријем у подгоричком Саборном храму Христовог Васкрсења

7:47 минута (1.34 МБ)

У подгоричком Саборном храму Христовог Васкрсења вечерас, 12. јануара, приређен је традиционални Божићни пријем за представнике дипломатског кора, политичког, културног, научног и друштеног живота у Црној Гори.

Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије је, поздрављајући госте, казао да је Божић дан на који човјек среће и познаје Бога, а у исто вријеме познаје и себе самога, истинскога и правога.

Уз Митрополита Амфилохија, домаћин пријема је био и Епископ будимљанско-никшићки Господин Јоаникије, а пријеме је присуствовало и многобројно свештенство и свештеномонаштво Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке.

Митрополит Амфилохије дочекао бројне званице и чланове дипломатског кора на традиционалном божићном пријему у Подгорици

9:04 минута (8.31 МБ)

Митрополит Амфилохије дочекао бројне званице и чланове дипломатског кора на традиционалном божићном пријему у ПодгорициТра­ди­ци­о­нал­ни при­јем по­во­дом бо­жић­них и бо­го­ја­вљен­ских пра­зни­ка ко­ји ор­га­ни­зу­је Ми­тро­по­лит цр­но­гор­ско - при­мор­ски Ам­фи­ло­хи­је одр­жан је си­ноћ у крип­ти под­го­рич­ког Са­бор­ног хра­ма Хри­сто­вог Вас­кр­се­ња.

По­здра­вља­ју­ћи зва­ни­це и чла­но­ве ди­пло­мат­ског ко­ра тра­ди­ци­о­нал­ним по­здра­вом „Сла­ва на ви­си­ни Бо­гу, а на зе­мљи мир, ме­ђу љу­ди­ма до­бра во­ља", ми­тро­по­лит Ам­фи­ло­хи­је је под­сје­тио на дух и сим­бо­ли­ку ових бла­гих да­на. Ка­ко је до­дао, че­сто љу­ди ра­де су­прот­но од оног што го­во­ре, а је­ди­ни пра­ви, истин­ски мир је онај ко­ји је до­нио Хри­стос.