Audio by title arhimandrit_jovan_radosavljevic

Архимандрит Јован (Радосављевић): О Светом Владики Николају Охридском и Жичком

65:32 минута (11.25 МБ)

Предавање Архимандрита Јована (Радосављевића) о Светом Владики Николају Охридском и Жичком. Архимандрит Јован је Светог Владику Николаја упознао са својих 11 година у Жичи и остао његов учник све док Светог Владику нацисти нијесу интернирали у злогласни логор Дахау. Извор: Радио „Искон“ Епархије Врањске.

Представљање књиге "Рација и логори у Бачкој током Другог светског рата" у Матици српској

65:12 минута (11.19 МБ)

Обновљења храма Светог великомученика Георгија који је слава града Новог Сада, 15. новембра текуће године, у свечаној дворани Матице српске у Новом Саду представљена је књига Рација и логори у Бачкој током Другог светског рата, аутора архимандрита Јована Радосављевића.

Архимандрит Јован Радосављевић: „Борба за веру”

Tagged:
11:03 минута (1.9 МБ)

Преносимо писање Архимандрита Јована, које је објављено на сајту СПЦ, а који упозорава да је „једна група чачанских грађана у свом неслагању са прописима Цркве и са духовним ауторитетом црквених власти основала је свој електронски лист „Борба за веру”, како би преко сајта кроз овај лист упознавала јавност са својим противљењем Српској Цркви“.

Архимандрит Јован (Радосављевић): "Мој живот у Христу"

Tagged:
49:19 минута (8.47 МБ)

Предавање Архимандрита Јована (Радосављевића) на тему "Мој живот у Христу" које је одржао 30. марта 2014. године у Новом Саду.

Благодаримо РТВ "Беседа" Епархије Бачке на тонском запису овог предавања.