Audio by album manastiri_i_sveto_gudalo

Манастири и Свето гудало I

24:07 минута (4.14 МБ)

Прва емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа. Аутор емисије: Рајо Војиновић.

 

Манастири и Свето гудало II

35:40 минута (6.13 МБ)

Друга емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати одломак из есеја Рајка Петровог Нога "Ој давори, ти, Косово равно" - "Настануће пошљедње вријеме". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало III

22:24 минута (3.85 МБ)

Трећа емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати одломак из есеја Рајка Петровог Нога "Ој давори, ти, Косово равно" - "Касно Марко на Косово дође". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало IV

41:44 минута (7.17 МБ)

Четврта емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати одломак из есеја Рајка Петровог Нога "Ој давори, ти, Косово равно" - "Што нам вришти Дамјанов Зеленко" и "По хајдуци, по лошу занату". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало V

33:43 минута (5.79 МБ)

Пета емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати одломак из рада Владана Недића "Вукови певачи". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

 

Манастири и Свето гудало VI

26:17 минута (4.51 МБ)

Шеста емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати одломак из рада Владана Недића о слијепом гуслару Филипу Вишњићу. Аутор емисије: Рајо Војиновић.

 

Манастири и Свето гудало VII

18:26 минута (3.17 МБ)

Седма емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати одломак из рада Светозара Кољевића "Наш јуначки еп", у којем он тумачи лик Марка Краљевића у народној поезијиу. Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало VIII

23:14 минута (3.99 МБ)

Осма емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати одломке из предговора Вука Стефановића Караџића народним српским пјесмама. Аутор емисије: Рајо Војиновић.

 

Манастири и Свето гудало IX

25:38 минута (3.67 МБ)

Девета емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати одломке из записа Милоша Црњанског о "утакмици гуслара" код Алипашиног моста у Сарајеву 1925. године. Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало X

22:45 минута (3.91 МБ)

Десета емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати одломке из есеја Станислава Винавера о Петру Перуновићу - гуслару Перуну. Аутор емисије: Рајо Војиновић.


Манастири и Свето гудало XII

28:46 минута (4.94 МБ)

Дванаеста емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати есеј професора Веселина Матовића "Нијесу се струне покидале". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало XIII

31:25 минута (5.4 МБ)

Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало XIV

24:33 минута (4.22 МБ)

Четрнаеста емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати изводе из рада књижевника Момира Војводића "Језичка енергија мушког десетерца". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало XV

24:22 минута (4.18 МБ)

Петнаеста емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати изводе из рада књижевника Миодрага Ћупића "Гусле - наслеђе херојске традиције". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало XVI

23:34 минута (4.05 МБ)

Шеснаеста емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати први дио рада академика Љубомира Зуковића о гуслама под насловом "Чувајмо оно што нас је сачувало". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало XVII

25:39 минута (4.41 МБ)

Седамнаеснаеста емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати други дио рада академика Љубомира Зуковића о гуслама под насловом "Чувајмо оно што нас је сачувало". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало XVIII

32:15 минута (5.54 МБ)

Осамнаеста емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати изводе из рада др Будимира Алексића "Митоманске и романтичарске представе о Црној Гори у гусларским пјесмама "на народну"". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало XX

22:59 минута (3.95 МБ)

Двадесета емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати запис академика Матије Бећковића "Гусле у XXI веку". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало XXI

16:53 минута (2.9 МБ)

Двадесетпрва емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати запис гуслара Славка Алексића "Српски народ и његов инструмент гусле". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало XXII

22:03 минута (3.79 МБ)

Двадесетдруга емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати запис професора др Јова Радоша "Естетске компоненте гусларства". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало XXIII

29:11 минута (5.01 МБ)

Двадесеттрећа емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати запис др Андреја Фајгеља: "Вреди". Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало XXVI

31:45 минута (5.46 МБ)

Двадесетшеста емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати запис др Јована Стриковића о овом нашем инструменту. Аутор емисије: Рајо Војиновић.

Манастири и Свето гудало XXVII

15:48 минута (2.72 МБ)

Двадесетседма  емисија у серијалу посвећеном гуслама и њиховом значају за идентитет и памћење православног српског народа у којој можете послушати запис књижевника Драгутина Ковијанића о овом нашем инструменту. Аутор емисије: Рајо Војиновић.